Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Zoetermeer is vooral: betoverend!

Zoetermeer is vooral: betoverend!

Of, terwijl ik dit schrijf: Zoetermeer was betoverend! Onder bovenstaand motto organiseerde de Stichting Floravontuur op 8 mei jl. voor het eerst in de geschiedenis van Zoetermeer een straatgoochelwedstrijd. Voor de deelnemers waren naast eer en roem ook aantrekkelijke geldprijzen te verdienen. In verband met de onvoorspelbaarheid van het weer, was gekozen voor een overdekte locatie waar de deelnemers na elkaar optraden. Daarnaast traden diverse leden van de Goochelclub Rotterdam op door het hele winkelcentrum. Het gebodene was van een dusdanige kwaliteit dat de organisatie van deze happening graag een traditie wil maken.

Toch wil ik een "waarschuwing" kwijt! Opgetreden werd eenmalig op een vaste plaats. De jury zat er tegenover. Mijn inziens zijn dit niet de omstandigheden waaronder een "straatgoochelaar" optreedt; deze moet de straat "veroveren" op zijn publiek. Kortom ga goed bij jezelf te rade voor je de straat opgaat; er is een wezenlijk verschil tussen "goochelen op straat" en een "straatgoochelaar", Eigenlijk natuurlijk hetzelfde soort verschil als tussen "goochelen voor kinderen" en een "kindergoochelaar", of nog breder het verschil tussen "iemand die goochelt" en een "goochelaar".

Hoe vielen de prijzen - overigens toegekend door een leken-jury:

Eerste werd Avesta met zijn inmiddels zeer bekende act, waarmee hij ook in Rotterdam heeft gewonnen. De tweede plaats was voor Jur Luiten, met een deel van de act waarmee hij in Rotterdam tweede werd bij het Salongoochelen. De derde plaats was voor de nu nog weinig bekende Rupert Carsten waar we vast nog meer van gaan horen.

Wim Bos


Dit artikel is gepubliceerd op woensdag 26 juni 2013 om 00.13 uur en komt uit de Informagie (jaargang 10, nummer 4, juli/augustus 1999), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juni.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder