Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | WonderWereld (1/2)

WonderWereld (1/2)

Tommy Wonder is Nederlands reizende ambassadeur van de goochelkunst. Dit keer geeft hij impressies uit o.a. Frankrijk, waar hij een dag meemaakte om nooit te vergeten.

Vlak voor het congres heb ik nog een close-up voorstelling in Zwitserland gedaan, samen met o.a. Roberto Giobbi en Socrate. Het was een voorstelling voor een groot bedrijf (waarvan ik de naam helaas niet meer weet). Er waren zo'n 400 mensen aanwezig. In een tijdsbestek van amper een uur moest hiervoor wat close-up gedaan worden, zodat meerdere goochelaars nodig waren. Zowel met Roberto als met Socrate heb ik wat zitten praten over goochelen. Vooral Socrate heeft op veel punten dezelfde ideeën als ik. Ideeën als: is het nodig om sensationeel te zijn? Ik geloof dat als je sensationeel wilt zijn, je minstens in de buurt moet komen van Siegfried and Roy. Dat zal voor de meesten van ons niet mogelijk zijn, maar als dat niet mogelijk is, hoe moet je het dan wel proberen? Misschien moeten we wel helemaal niet proberen om sensationeel te zijn, maar moeten we het over een andere boeg gooien. Misschien moeten we proberen het publiek te raken met andere emoties, met een ander aanpak. Er zijn nog zoveel méér mogelijkheden dan alleen sensationalisme. Ik denk dat als je tevergeefs probeert om sensationeel te zijn (en dus niet in de buurt van een Siegfried and Roy komt) het gevaar groot is dat een en ander averechts werk, en zelfs tegen het belachelijke aan kan liggen.

Franse congres in Cannes

Vrijdag 22 september 1989 was een dag die ik niet gauw zal vergeten!

Zondagmorgen was het de beurt aan Mike Shera om aan te treden, en wel in het concours. Mijn complimenten zoals hij hier gewerkt heeft. Een stuk rustiger dan in Breda en nu ook zonder problemen met de toneelregie. Hierdoor kwamen de orginele ideeën uitstekend over het voetlicht. Een derde prijs manipulatie was dan ook het resultaat: prima! Zondagavond werd het congres afgesloten met een schitterend diner en een show. Een enkel nummer uit deze show is bijzonder interessant. Enkele jaren geleden heeft tijdens een Frans congres een dame - genaamd Barbara - meegedaan in de categorie "Magie Feménine". Deze dame bleek aan het eind van de act een "heer" te zijn, en wel Michael Vadini. Deze "dame" won hiermee ook nog de eerste prijs in deze categorie! Hoe de echte dames zich hierbij gevoeld hebben weet ik niet. Het was in ieder geval interessant deze act te zien, hoewel de verrassing er natuurlijk van af was.

Eugene Burger

Eugene Burger, bij de meesten van ons wel bekend door zijn optreden op het FISM, heeft de laatste jaren een flink aantal boeken geschreven over presentatie en psychologie van het goochelen.

Ik kan ze allemaal zonder meer aanbevelen. Niet zozeer om Burgers' ideeën klakkeloos over te nemen. Maar omdat deze boeken zo veel stof tot nadenken geven, dat ze kunnen helpen om eigen ideeën over goochelen te vormen. En als je iets met goochelen wil bereiken, dan is het volgens mij een eerste vereiste om er over na te denken en zo tot eigen ideeën te komen. Eugene's boeken zijn in dat opzicht een prima hulp. Zijn laatste boek is pas klaar en komt waarschijnlijk binnen een paar maanden uit. Het wordt uitgegeven door Richard Kaufmann: een boek om naar uit te kijken.


Dit artikel is gepubliceerd op woensdag 18 januari 2017 om 10.41 uur en komt uit de Informagie (jaargang 1, nummer 2, november/december 1989), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale media



Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juni.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder