Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Voorselectie is goeie generale

Voorselectie is goeie generale

Het was de hele dag een komen en gaan van goochelaars tijdens de voorselectie op 10 juni in Maarssen. Minze Dijksma kwam 's middags van een schnabbel in Friesland, vertoonde z'n nummer en ging op weg naar het volgende klusje. Flip deed met overgave mee in drie categorieën en juist toen hij tegen de avond naar een schnabbel zou vertrekken, kwam Berry Merlin nog geschminkt en wel bij 't Zand aan om zich na een drukke goocheldag alsnog te kwalificeren voor Enschede. De voorselectie was van zondag naar de zaterdag verplaatst en dat is voor goochelaars vaak een drukke dag, maar de organisatie bleek gelukkig bereid tot improviseren.

Zo kon Berry 's morgens niet optreden voor het handjevol kinderen dat op de goocheldag was afgekomen en dat bracht voor Martin Hanson en zijn mede-organisatoren mee dat ze een mager programma te bieden hadden, maar in de leemte werd voorzien door de winnaar van vorig jaar, Pica Pica, die als gast optrad. En toen Berry 's avonds met zijn clownskop was gearriveerd, zaten er wat families op de voorste rijen die inmiddels stamgasten waren geworden en het is aan Berry toevertrouwd om in zo'n situatie een feestje te bouwen.

Achter de belangstellenden uit Maarssen en omgeving, die met ontzag zagen hoe presentator Ted Winkel voor elke gelegenheid het juiste pak had aangetrokken, zaten de acht wijze heren die namens de NMU de voorselectie moesten verrichten door het toekennen van punten. Dat waren, in alfabetische volgorde, Jan Aukes, Paul Barnevelt, Bob Bruigom, Wim Cloosterman, Wim de Groot, Peter Quatfass, Bert Speelman en Co Voerman.

Hebben ze deelnemers afgewezen? Een paar, maar dat was soms ook omdat er in een categorie slechts een beperkt aantal deelnemers kon worden toegelaten. Hier volgt de lijst van genomineerden voor het concoursgedeelte van het Goochelfestival in Enschede.

Kindergoochelen

Louis Baerts
Hilbert Geerling
Berry Merlin
Romaini

Salongoochelen

Bert in den Berken en Richard Stooker
Wim Bos
Flip Hallema
Jur Luiten
Kees Schoonenberg
Dan Velberg

Straatgoochelen

Robert Blake
Berry Merlin
Rusto

Toneelgoochelen

Robert Blake
Double J
Minze Dijksma
Flip Hallema
Herman Koster
Woedy Woet

Tafelgoochelen

Henk Arnoldus
Robert Blake
Flip Hallema
Melchior
Niek Pilgram
Arnaud van Rietschoten

Dat zijn de resultaten van een warrig, maar niet ongezellig dagje in Maarssen, waar Wim Eertink zich verdienstelijk heeft gemaakt achter de schermen en Bert Nicodem achter de toetsen. Heeft deze nieuwigheid zin gehad? Voor een aantal deelnemers is het in ieder geval een goeie generale repetitie geweest, waarbij ze duidelijk hebben kunnen ervaren op welke punten hun optreden nog verbetering behoefde. En aangezien ze nog een paar maanden hadden om er aan te werken, mogen we het Goochelfestival met enig vertrouwen tegemoet zien.

K.S.


Dit artikel is gepubliceerd op woensdag 18 september 2013 om 09.15 uur en komt uit de Informagie (jaargang 7, nummer 1, september/oktober 1995), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juni.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder