Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Voorjaarsvergadering N.M.U. - Afscheid van Tonny van Dommelen

Voorjaarsvergadering N.M.U. - Afscheid van Tonny van Dommelen

Op 26 maart j.l. werd in Utrecht de vergadering van het Algemeen Bestuur (AB) van de N.M.U. gehouden. Na het welkom en de opening door de voorzitter Tonny van Dommelen wordt een aantal ingekomen stukken doorgenomen. De meeste handelen over het aanwijzen van een vervangende afgevaardigde. Brieven van Goochelclub Rotterdam en van Thijs Pouls gaan over de kandidatuur van Martin Hanson voor de in te vullen vacature in het Dagelijks Bestuur (DB).

Jaarverslag secretaris

Uit het jaarverslag van de secretaris blijkt o.m. dat het aantal goochelaars dat via hun vereniging is aangesloten bij de N.M.U. nog steeds toeneemt. Van 413 leden in 1991 tot 437 in 1993. Verder geeft het een overzicht van de diverse georganiseerde activiteiten.

Financiën

Het financieel verslag over 1993 wordt door het AB goedgekeurd. De kascommissie stelt aan het AB voor de penningmeester décharge te verlenen voor het door hem gevoerde beleid. Ook de voorgelegde begroting voor 1994 wordt zonder wijzigingen aanvaard.

Bestuursverkiezing

Tonny van Dommelen heeft te kennen gegeven dit jaar te willen terugtreden als voorzitter en lid van het DB. Tien jaar heeft hij met veel plezier deel uitgemaakt van het DB, waarvan de laatste vier als voorzitter. Bijzonder veel genoegen werd vooral de laatste tijd beleefd aan het bezoeken van de diverse verenigingen.

In zijn plaats wordt tot voorzitter gekozen Ted Winkel; tot vice-voorzitter wordt benoemd Martin Hanson. Ted Winkel prijst de scheidende voorzitter vooral voor de gevoelsmatige wijze waarop hij onze goochelkunst benaderde. Hij hoopt de door Tonny ingezette weg in dezelfde geest te kunnen vervolgen. Namens het AB en goochelend Nederland bedankt hij hem voor zijn inzet en de vele tijd besteed aan de N.M.U.

Nationaal Congres 1994 te Rotterdam

De jury voor het concours zal bestaan uit:

Tonny van Dommelen (M.K.A.), voorzitter; Dick Harris (M.K.A.); Arnaud van Rietschoten (Mysterium); Kees Schoonenberg (Zwarte Muze) en Martin Tonelly (Passe Passe); reserve jurylid: Joost Steenbeek (Passe Passe/N.B.G.). Deze jury wordt aangevuld met twee leken-juryleden: Maarten de Jong en Gerda Weenink-Pelterburg.

Nationaal Congres 1995

Op dit moment heeft nog geen vereniging zich gemeld voor de organisatie van het congres in 1995. Reden voor het DB zich te beraden op wat dan te doen. Als suggestie wordt gedaan een eendags-congres met veel lezingen en een galavoorstelling. Gevraagd wordt dit idee binnen de verenigingen te bespreken.

Mocht het resultaat daarvan daartoe aanleiding geven, dan zal een extra AB-vergadering aan dit onderwerp worden gewijd.

Wim Bos
secretaris N.M.U.

N.B. Het complete verslag is ter inzage bij de AB-afgevaardigden van de bij de N.M.U. aangesloten verenigingen.


Dit artikel is gepubliceerd op donderdag 3 september 2015 om 11.54 uur en komt uit de Informagie (jaargang 5, nummer 5, mei/juni 1994), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder