Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | V.O.C.-dag 1994

V.O.C.-dag 1994

De leden van Jules Ten I Chi zorgden op 10 april jl. voor een perfecte dag in het gastvrije etablissement De Koe te Breda. Hiervoor verdienen zij een eervolle vermelding, aangezien zij op het laatste moment de organisatie overnamen van een zich terugtrekkende Belgische vereniging. Het thema van deze dag werd dan ook last minute. Alle deelnemers aan dit evenement kregen bij hun entree het verzoek om zelf de zaalversiering te verzorgen. Het materiaal hiervoor werd keurig verpakt uitgereikt en onder de devote zang van een madrigaal koor, dat ook oefenruimte had ingehuurd, in onze zaal aangebracht. De sfeer zat er toen vanaf de first minute in, dankzij de ludieke improvisatie van onze gastheren en -vrouwen. Na een welkomstwoord van de voorzitter van Jules Ten I Chi. Jac Leunissen, en een openingsspeech van de nieuwe president van de N.M.U., Ted Winkel, die al bij voorbaat het organisatieteam van dit Vriendschappelijk Onderdeel Concours prees, zag deze dag er veelbelovend uit: een vrolijk zonnetje, de ontmoeting met de vele bekenden en een leuk concours, dat kwantitatief minder deelnemers had dan vorige jaren maar in kwaliteit voor goede verrassingen zorgde. Dat leverde de vereniging Okito de V.O.C.-verenigingsprijs '94 op, dank zij John Langenberg, (altijd een genoegen om hem te zien werken). Haurini (tweede prijs toneelgoochelen, met vakkundig toneelgebruik en eigen vindingen van humoristische effecten) en Paul Barneveld (eerste prijs close-up goochelen en de prijs originaliteit: een uitstekende rol van de voorzitter van Okito).

Andere prijswinnaars:

1e prijs toneelgoochelen: Jeroen van Luit (N.B.G.)
3e prijs toneelgoochelen: Gert & Eef (V.G.B.)
2e prijs close-up: Bentini (V.G.B.)
3e prijs close-up: Ruud Falcony (52 Schakels)
1e prijs junioren: Winfried & Angelique (N.B.G.)
2e prijs junioren: Christof Fokus (V.G.B.)

De concoursdeelnemers werden gepresenteerd door Dick de Witte, heel vakkundig en op een prettige manier.

Bodo Spalti presenteerde een informatieve lezing over microfoongebruik. Wederom bevestigde ook deze V.O.C.-dag het belang van dit evenement. Alle complimenten aan leden van Jules Ten I Chi.

Co Voerman


Dit artikel is gepubliceerd op vrijdag 16 oktober 2015 om 14.45 uur en komt uit de Informagie (jaargang 5, nummer 6, juli/augustus 1994), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juni.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder