Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Videorecensie: Doc Eason aan het werk

Videorecensie: Doc Eason aan het werk

Doc Eason's Rocky Mountain Magic

Een groot nadeel van het zijn van goochelaar is, dat je nooit van je leven meer normaal van een andere goochelaar kunt genieten, zoals de leek, het publiek, dat kan. Die keren dat we een goochelaar zien, zal deze vaak zijn repertoire of presentatie aan ons aanpassen. Slechts zelden zul je een collega zien werken onder "normale" omstandigheden. Gelukkig zijn er op de videomarkt banden te koop die ons van dit probleem afhelpen en die een registratie bevatten van optredens voor "normale" mensen. Echt puur goochelwerk, waarmee de optredenen hun dagelijkse brood verdienen. Deze keer wil ik zo'n soort band bespreken: Rocky Mountain Magic met Doc Eason.

De Tower bar

In Snowmass, Colorado, een mondain Amerikaans skicentrum bij Aspen, staat de Tower-Bar, met als beroemde eigenaar John Denver (juist, de zanger). De laatste jaren raakt deze bar echter steeds meer bekend door de voorstellingen die Doc (William) Eason daar geeft. Een paar jaar geleden wijdde Michael Ammar reeds een hele aflevering van zijn, inmiddels ter ziele gegane, Magic Arts Journal aan deze bar (getiteld Aspen Bar Magic). En sinds 1990 kan een ieder op de video "Rocky Mountain Magic" zelf zien hoe gezellig het daar is. Tijdens de 60 minuten durende band zien we Doc een grandioze show weggeven achter de bar. Je merkt dat hij het vak van bargoochelaar beheerst tot in de uiterste puntjes vingertoppen. Hij
... zorgt voor een lach elke 20 seconden;
... laat prima trucs zien;
... heeft veel contact met publiek;
... heeft een groot improvisatievermogen;
... en, hij houdt de glazen vol!
Kortom, je merkt dat iedereen het daar prima naar zijn zin heeft. De band zelf is produktietechnisch van excellente kwaliteit. Het geheel werd met professionele apparatuur opgenomen en heeft dus prima beeld en geluid. Er zijn ook shots uit verschillende hoeken.

Card on ceiling

Zoals gezegd, Doc is niet alleen gezellig, maar laat ook goochelen zien van de bovenste plank. Hij begint met een drie-munten-routine, vervolgens een universal card effect (een afwijkende kaart blijkt de gekozen kaart te zijn), dan een ambitious card-routine en een three-card-monte, waarbij de ambitious card als climax weer tevoorschijn komt. Tenslotte eindigt Doc met twee effecten die zijn handelsmerk zijn geworden, en hem naam binnen de goochelwereld hebben bezorgd.

Eerst een bankbiljet-in-citroen-effect dat zo "clean" gepresenteerd wordt, dat je bijna aan toveren zou gaan denken. Tenslotte zet Doc zijn bolhoed af en zegt dat hij zijn sloteffect pas vertoont als hij $ 100,- in de hoed heeft. Terwijl hij een kaart laat signeren door alle aanwezigen gaat de hoed rond; de $ 100,- blijken geen probleem. Doc stapt vanachter zijn bar en vertoont zijn kaart-op-plafond, maar dan door de bladen van een grote plafond-ventilator. Uit de video blijkt dat Doc de gasten bezighoudt voordat ze aan tafel gaan om te eten.

Zelf zou ik er flink de pest in hebben als mijn tafel klaar was en ik Doc zou moeten verlaten!

Tenslotte

Dit is echt zo'n band die je meerdere malen, zomaar voor je plezier kunt bekijken. Een aardige bijkomstigheid is dat de band heel redelijk geprijsd is: in de US betaalt u $ 24,95 (excl. porto) voor de NTSC-versie. In Europa levert Martin Breese de banden in de PAL-versie (prijs nog onbekend).

Arnaud van Rietschoten


Dit artikel is gepubliceerd op zaterdag 11 juni 2016 om 09.29 uur en komt uit de Informagie (jaargang 3, nummer 4, maart/april 1992), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juni.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder