Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Verslag Juniorenconcours 1994

Verslag Juniorenconcours 1994

Verwachtingsvol vertrokken we op zondagmorgen 6 maart 1994 naar Hoogeveen, waar het jaarlijks te houden Juniorenconcours plaats vond in het theater De Tamboer, alweer voor de 11e keer. Om 14.00 uur begroette de voorzitter van Passe-Passe, Cees Oeloff, alle aanwezigen in de inmiddels goed gevulde theaterzaal met jong en ouder publiek uit Hoogeveen, en fans van de tien concours-deelnemers. Hij bedankte ook Henk Everts, directeur van De Tamboer, voor het ieder jaar beschikbaar stellen van het theater, een theater voorzien van alle accommodatie die je maar kunt wensen. Hierna belichtte Tonny van Dommelen in zijn functie van voorzitter van de N.M.U. de facetten van de goochelkunst en dankte de verenigingen Passe-Passe, N.B.G., M.K.A. en Rotterdam voor de begeleiding van jonge mensen. Hij wenste de concoursdeelnemers van deze dag veel succes.

Deze deelnemers waren de volgende:
Robin Schuil, de jongste deelnemer (11 jaar jong), voor de eerste maal enthousiast deelnemend aan een goochelconcours.
Clement Delleman met een totaal ander nummer dan vorig jaar, een nummer met meer manipulatie.
Jasper van Luit en Jan van Kammen traden op als een duo met een synchrone presentatie van vertoonde effecten. Dit nummer werd door de vakjury beloond met een 2e prijs voor een hoge amusementswaarde. Een publieksjury schonk hen een aanmoedigingsprijs voor de "vrolijke presentatie". Alle vier genoemde jongelui vertegenwoordigden de jeugdafdelingen van de N.B.G. en de M.K.A..
Robin Soetens en Rens Oudijk vertegenwoordigden Goochelclub Rotterdam. Robin sprak een tekst op rijm bij het vertonen van diverse goocheleffecten en Rens had als thema een cowboy-act.
Miranda (12 jaar), was het enige meisje in dit concours. Zij presenteerde kleurrijke produkties. Een aardig geheel dat om meer begeleiding vraagt. Wij hopen haar zeker terug te zien. Wanneer er een verenigingsprijs was geweest, dan was deze dit jaar zeker uitgereikt aan de junioren van Passe-Passe. Dit waren de volgende. Jordie Jansen (13 jaar), die een fantastische manipulatie-act vertoonde. Leuk was de vondst van neerdwarrelende zeepbellen als decorstuk.
Bas Bömer bracht algemene goochelkunst met een goede spanningsopbouw, begeleid door goede suggestieve muziek (3e prijs).
En dan de winnaar, Roelof Jan Gombert (Roëll); de bijna jaarlijkse winnaar van de Martin-Tonelly-wisselbeker mogen we haast zeggen. Ook dit jaar presenteerde Roëll een volwassen, foutloze manipulatie-act met goed toneelgebruik en sterk op publiek gericht. De 1e prijs dus, met als extra de publieksprijs uit handen van de lekenjury, de echtparen Schneider en Visser.

De vakjuryleden waren dit jaar; Jan Pruim en Bart de Waal (leden van Passe-Passe), John van der Ham en Charles Jacques (leden van de N.B.G.) en Henk Everts (directeur van theater De Tamboer), die als juryvoorzitter bij de prijsuitreiking goed gefundeerde adviezen uitsprak voor elke concoursdeelnemer.

Verder zagen wij Henrik van Marle (Elramo) en Richard Mooijekind & Judith in gastoptredens met hun eigen nummers. Fijne mensen met een fijne act voortgekomen uit o.a. de Juniorenconcoursen in Hoogeveen.

Last but not least noemen we Gerhard Hessling, die de op hem eigen sympathieke manier alle toneeldeelnemers presenteerde.

De muzikale begeleiding werd weer voortreffelijk verzorgd door Luc Smit. De toneelregie was in de bekwame handen van Wim Eertink. De algehele leiding was in handen van een persoon die niet meer is weg te denken bij deze belangrijke gebeurtenis voor de goochelgeneratie van de toekomst: Arie Brouwer. Mede uit zijn naam mag ik u alvast weer uitnodigen voor het 12e Juniorenconcours op zondag 19 maart 1995.

Co Voerman


Dit artikel is gepubliceerd op donderdag 17 september 2015 om 08.29 uur en komt uit de Informagie (jaargang 5, nummer 5, mei/juni 1994), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juni.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder