Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Verbaal

Verbaal

Heden te twintig uur zevenenveertig werd door mij, Hoofdagent der tweede klasse hierna genoemd verbalisant, in het etablissement Thalia te dezer stede een persoon aangetroffen van het mannelijk geslacht die zich dermate verdacht gedroeg dat door mij tot aanhouding werd overgegaan. Reeds aanstonds viel mij, verbalisant, het uiterlijk van verdachte op, daar deze gekleed was in een zwart kostuum, waarvan de jas aan de achterzijde voorzien was van twee slippen, door hem aangeduid als "rokkostuum" hoewel er duidelijk geen rok te zien was. Vermelding verdient nog dat de manchetten van verdachte precies één centimeter (tien millimeter) uit de mouwen van de jas staken.

Verdachte vergreep zich aan een persoon van het vrouwelijke geslacht, als zodanig kenbaar ook zonder visitatie aan het lichaam daar de persoon, hierna genoemd het slachtoffer, opvallend schaars gekleed was. Zij werd door verdachte naar een in horizontale positie geplaatste kist gesleept en daarin neergelegd met dien verstande dat het hoofd en de voeten van het slachtoffer ook na sluiting van het deksel naar buiten staken en dus met het blote oog waarneembaar bleven. Aan de kist waren hiertoe voorzieningen aangebracht, wat een aanwijzing vormt dat hier van voorbedachten rade sprake was. Opmerkelijk was dat het slachtoffer zich nauwelijks tegen deze behandeling verzette zodat bij mij, verbalisant, het vermoeden rees dat zij onder invloed van verdovende middelen verkeerde of wellicht werd bedreigd.

Verdachte zaagde vervolgens kist en slachtoffer met een handzaag van groot formaat doormidden wat door mij, verbalisant, niet kon worden verhinderd daar ik mij een weg moest banen door een grote menigte getuigen die zich in het etablissement bevonden en die e.e.a. goed konden waarnemen daar het zich afspeelde op een verhoging onder het licht van schijnwerpers. Separaat hierbij achthonderd eenenzestig verklaringen van ooggetuigen. Hoewel verdachte aanvoerde dat het slachtoffer ondanks zijn handelen ongekwetst was gebleven, werd door mij tot aanhouding besloten daar hier duidelijk sprake was van ernstige mishandeling, niets ten gevolge hebbend.

Derhalve zinloos geweld.

Schoonenberg K., (verbalisant)


Dit artikel is gepubliceerd op dinsdag 9 april 2013 om 23.45 uur en komt uit de Informagie (jaargang 10, nummer 2, maart/april 1999), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Goochelaar boeken? Goochelaar huren? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale media



Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand mei.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder