Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Van de voorzitter (4/1)

Van de voorzitter (4/1)

Als u deze Informagie in handen krijgt, is de vakantie voor de meeste mensen alweer voorbij. Ik hoop dat iedereen een prettige tijd heeft gehad. Vakanties zijn een mooie tijd om weer aandacht te besteden aan hobby's en uw hobby is natuurlijk goochelen. Wie weet welke fantastische ideeën zijn ontstaan.

Veel is er nagepraat over ons laatste congres in Noordwijkerhout. Eén ding is zeker: wie er niet is geweest, heeft veel gemist! Helaas is een groot aantal prijzen niet uitgereikt, en dat is jammer. Willen wij aansluiting met het buitenland houden, dan zullen wij nog meer nadruk moeten leggen op kwaliteit.

Het is op deze plek al vaker gezegd, maar ik kan er niet genoeg nadruk op leggen: om een concoursnummer van een behoorlijk niveau samen te stellen, is hulp nodig. Vraag deze hulp aan uw clubgenoten, test het nummer - wellicht in gedeelten - op de club, nodig collegae uit om uw nummer te bekijken en te bekritiseren. Wij hebben in Nederland genoeg mensen die kunnen en willen helpen. Geloof mij: als u op deze manier met de goochelkunst bezig bent, zult u goede resultaten boeken en tevredenheid oogsten.

Ook dit jaar is er geen Ereprijs uitgereikt. Toch vonden prijswinnaars het nodig zich Nederlands kampioen te noemen.

Dat kan natuurlijk niet. Met nadruk wil ik stellen, dat alleen de winnaar van de Ereprijs zich Nederlands kampioen mag noemen. Iets dergelijks geldt ook voor het FISM-congres: alleen de winnaar van de Grand Prix d'Honneur mag zich wereldkampioen noemen.

Nogmaals, de vakanties zijn voorbij. Bezoek uw clubavonden weer en laat daar eens zien wat creativiteit en vernuft teweeg kunnen brengen. Laten we er met z'n allen een succesvol seizoen van maken.

Tonny van Dommelen
voorzitter N.M.U.


Dit artikel is gepubliceerd op vrijdag 23 oktober 2015 om 09.06 uur en komt uit de Informagie (jaargang 4, nummer 1, september/oktober 1992), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juni.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder