Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Van de voorzitter (2/6)

Van de voorzitter (2/6)

Wij zijn het er allemaal over eens dat het Nationaal Congres voor de Goochelkunst 1991 in Veldhoven een zeer goed congres is geweest. Onze dank gaat uit naar het bestuur en leden van de goochelvereniging Toi-Toi, die dit congres hebben georganiseerd. Liefhebbers van onze kunst - en zijn wij dat niet allemaal - hebben veel moois kunnen zien en veel kunnen leren. Zo'n 350 goochelaars vonden hun weg naar Veldhoven en zullen er beslist geen spijt van hebben gehad; diegenen die er niet waren, misschien wel. Is uw voorzitter dan toch iets te pessimistisch geweest in zijn artikel in de laatste Informagie? Wellicht.

Het congres in Veldhoven heeft hoe dan ook aangetoond dat wij op de goede weg zijn en dat wij dit succes nu moeten continueren. Het concours, weliswaar met een niet groot aantal deelnemers, was bemoedigend. Enkele tweede en derde prijswinnaars vonden deze prijzen een goede stimulans en gaan hard werken om volgend jaar tot een nog beter resultaat te komen. Ook deelnemers die wij meerdere malen op concoursen hebben gezien, vertoonden in hun prestaties een stijgende lijn. Verfrissend en verrassend was het nummer met het hoogst aantal punten: Toeti Froeti. Dit nummer liet zien wat voor ongekende mogelijkheden er zijn in de goochelkunst. De extra vergadering op 28 september a.s. in Rotterdam - met als belangrijkste agendapunt concoursen, congressen en studiedagen - blijkt tot discussies in de diverse clubs aanleiding te hebben gegeven. Verschillende afgevaardigden kwamen tijdens het congres naar mij toe met suggesties. Dit is een goede zaak.

Met z'n allen moeten wij er voor zorgen dat het jaarlijks Nationaal Congres het hoogtepunt blijft van de goochelkunst in Nederland. Internationaal moeten wij weer een vooraanstaande plaats veroveren.

In het congrespakket in Veldhoven bevond zich een enquêteformulier. Dit is door velen ingevuld, waarvoor onze hartelijke dank.

Aan de niet-bezoekers van het congres is afgelopen week zo'n formulier (enigszins gewijzigd) toegestuurd. Wij vragen u met klem dit formulier te retourneren aan het secretariaat van de NMU. De bedoeling is dat het Dagelijks Bestuur een zo breed mogelijk inzicht krijgt in uw wensen en de beweegredenen om wel of niet een congres te bezoeken en aan het concours deel te nemen.

De resultaten van deze enquête zullen in Informagie worden gepubliceerd en zeker ook ter tafel komen op de reeds genoemde vergadering op 28 september a.s. De 350 in Veldhoven aanwezige goochelaars hebben het al in hun agenda genoteerd: het volgende Nationale Congres is op 12, 13 en 14 juni 1992 in de Leeuwenhorst te Noordwijkerhout, georganiseerd door de N.B.G. Noteert u het ook?

Tonny van Dommelen
Voorzitter Nederlandse Magische Unie

P.S. Het bestuur van het FISM-congres heeft besloten om een jury samen te stellen die dit keer meer uit actieve, talentvolle goochelaars bestaat dan voorzitters. Dat is een goede zaak. Bovendien blijkt Nederland als goochelland nog altijd zeer gewaardeerd te worden, want Harry Thiery is gevraagd om in de jury zitting te nemen. In Lausanne zal hij in gezelschap verkeren van andere groten uit de goochelkunst, waaronder Ali Bongo.


Dit artikel is gepubliceerd op zaterdag 26 november 2016 om 08.53 uur en komt uit de Informagie (jaargang 2, nummer 6, juli/augustus 1991), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juni.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder