Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Van de voorzitter (1/3)

Van de voorzitter (1/3)

De najaarsvergadering van het Algemeen Bestuur (AB) is inmiddels achter de rug. De notulen staan elders in dit blad. Op zo'n vergadering is het plezierig te merken dat de AB-leden steeds in zo grote getale aanwezig zijn. Ook zij die van ver komen. Deze betrokkenheid is goed, want alleen dan wordt de stem van uw vereniging gehoord. Vaak vindt een mening van een AB-lid bijval en bij voldoende bijval wordt ook aldus besloten. Zo werkt het in een democratische vereniging. Maar ook al wordt er geen onmiddellijke steun gevonden voor uw ideeën, dan nog is het goed dat ze worden gehoord. Bij het voorbereiden van nieuw beleid wordt uw idee of mening in ieder geval bij de beschouwing betrokken.

Mandaat

Wat mij altijd verbaasd, is de volstrekte onvoorspelbaarheid van het mandaat dat sommige AB-leden van hun vereniging hebben. Betreft het voorstellen van de kant van het DB dan zijn er altijd wel AB-leden die er niet over kunnen meebeslissen, omdat zij er nog niet met hun club over hebben gesproken. Op een ander moment komen zij echter zelf met ideeën, waarvan je met je klompen aanvoelt dat die niet met de clubleden zijn voorbesproken.

Vooral het niet meebeslissen in een AB-vergadering verlamt de besluitvorming, omdat het AB doorgaans slechts 2 à 3 maal per jaar vergadert. Statutair moeten stukken waarover in een AB-vergadering moet worden besloten tenminste 4 weken vóór de vergadering in het bezit zijn van de AB-leden. Tijd genoeg om er in de club over te spreken. En voor zaken waarover moet worden besloten ná die vier weken: geef uw AB-vertegenwoordiger zo veel mogelijk ruimte.

De NMU in de jaren negentig

Zo heet het beleidsplan van de DB voor de komende jaren. Onder het leidend beginsel 'kwaliteit(sverbetering)' worden enkele lijnen en activiteiten uitgezet voor de toekomst. Zorg dat uw eventuele opmerkingen uiterlijk 31 december a.s. in ons bezit zijn. Zij zullen dan worden samengevat en - voorzien van suggesties van het DB - in Informagie worden gepubliceerd. In de AB-vergadering van 31 maart 1990 worden zij dan afgeprocedeerd.

Exposure?

Van de VARA is het verzoek ontvangen mee te werken aan een serie van 10 shows met Bart Peters, waarin gegoocheld moet worden door z.g. leken. 'Het zou leuk zijn als er ook wat mislukt', zei de producer mij. Wat doe je dan als voorzitter die net een kwaliteitsbevorderend plan heeft ingediend? Je eerste reactie is afwijzend. Maar dan realiseer je je dat ze het dan zelf gaan doen of iemand vinden die er niet zo'n been in ziet om de goochelkunst als goedkoop vermaak te presenteren. Dus probeer je het programma-idee om te buigen in een voor de goochelkunst meer positieve richting, die de producent toch ook nog aanspreekt. Dat valt niet altijd mee. Het DB beraadt zich er nog over.

Op 28 december a.s. is de eerste uitzending. U zult dan zien of we er in geslaagd zijn of dat we hebben afgehaakt.

FISM'91

Of Nederland in 1991 opnieuw belast zal worden met de organisatie van het FISM-wereldcongres, wordt begin januari in Duitsland besloten. U zult het in Informagie lezen. Maar nu alvast wens ik u prettige feestdagen en een heel voorspoedig begin van de jaren negentig!

Eric Eswin
Voorzitter


Dit artikel is gepubliceerd op zaterdag 28 januari 2017 om 00.49 uur en komt uit de Informagie (jaargang 1, nummer 3, januari/februari 1990), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juni.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder