Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Van de voorzitter (1/2)

Van de voorzitter (1/2)

De vele positieve reacties op het eerste nummer van Informagie zijn zeker een steun voor het Dagelijks Bestuur om op de ingeslagen weg van kwaliteitsverbetering door te gaan. Verdere activiteiten om dat te bereiken zullen aan de orde komen op de vergadering van het Algemeen Bestuur op 11 november a.s. "De NMU in de jaren negentig", zo heet het nieuwe beleidsplan. U zult er ongetwijfeld meer van horen.

Juryrapport 1989

In dit nummer is het juryrapport van het Bredase Congres opgenomen. Gelet op het educatieve belang er van, zowel voor degenen die aan het concours hebben deelgenomen als voor degenen die overwegen aan een nationaal concours deel te nemen, is het in zijn geheel gepubliceerd. Dat kon ook gemakkelijk omdat de jury zich heeft beperkt tot algemene oordelen per deelnemer. Natuurlijk kunnen de deelnemers meer detail-informatie verkrijgen bij elk der jury-leden. Daarbij kunnen zij ook persoonlijke adviezen ontvangen die ongetwijfeld waardevol kunnen zijn voor de verdere ontwikkeling van hun act. Toekomstige concoursdeelnemers kunnen hun voordeel doen met het gepubliceerde algemene oordeel.

FISM '91

Van Maurice Pierre, permanente secretaris van de FISM, is het bericht ontvangen dat Rome aanvankelijk uit eerbetoon aan de overleden Alberto Sitta de organisatie van de FISM '91 wilde voortzetten. Begin oktober echter moest hij mij vertellen dat de Italiaanse vereniging zo veel problemen met de organisatie heeft, dat het a.s. FISM-congres waarschijnlijk niet in Italië zal kunnen plaatsvinden. Aan alle FISM-gedelegeerden is gevraagd de mogelijkheid te bezien de organisatie over te nemen. Ook Nederland! In januari 1990 zal een speciale FISM-bijeenkomst worden georganiseerd om een besluit te nemen. Maurice Pierre liet reeds doorschemeren dat er beslist geen bezwaren zouden zijn indien ook het FISM '91-congres in Den Haag zou plaatsvinden. De mogelijkheid en wenselijkheid daartoe zal in de komende maanden in het DB en het AB worden besproken.

Adviesfunctie DB

Steeds vaker gebeurt het dat het DB door personen of bedrijven wordt gevraagd om goocheloptredens te verzorgen of te bemiddelen bij het contracteren van goochelaars. Dit is vaak een rechtstreeks gevolg van de NMU-activiteiten waarbij naar buiten is getreden: het FISM '88-congres, de tentoonstelling "Goochelkunst en Wetenschap" in het Haagse Museon, het Culinair Festival in Scheveningen en dergelijke. Men wendt zich dan tot het DB van de NMU omdat men vertrouwen heeft dat er dan kwaliteit wordt geleverd. Dat is zeer plezierig te merken. Tot dusver kon het DB op deze manier verschillende NMU-leden aan een optreden helpen en daarmee ook bijdragen aan het positieve imago van de Nederlandse goochelkunst in het algemeen en van de NMU in het bijzonder. Toch missen wij een overzicht van alle mogelijkheden binnen de verenigingen.

Vandaar dat wij u hierbij oproepen u bij de secretaris van het DB aan te melden indien u voor leken werkt. Graag onder opgave van uw specialiteiten (toneel, close-up, cabaret, straatgoochelen, product-promoties, feestavonden en dergelijke) en uw (financiële) condities. Uit uw opgaven zal dan een lijst resulteren die het DB bij toekomstige aanvragen kan raadplegen. Ook bij deze activiteit zullen wij vooral letten op kwaliteit. Degenen die al eens nationaal of internationaal zijn onderscheiden zullen primair in aanmerking komen voor recommandatie, maar ook de anderen zullen - afhankelijk van hun kwaliteiten kunnen worden aanbevolen.

Goochelbibliotheken

Tot slot mag ik u nog herinneren aan de opwekking in het vorige nummer om aan de DB-secretaris informatie te zenden over uw goochelbibliotheek. Ook dat·draagt bij aan de kwaliteitsverbetering van onze kunst.

Eric Eswin
voorzitter


Dit artikel is gepubliceerd op donderdag 5 januari 2017 om 11.52 uur en komt uit de Informagie (jaargang 1, nummer 2, november/december 1989), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juni.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder