Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Van de president (8/2)

Van de president (8/2)

En weer ligt er een aflevering Informagie voor u, dankzij de vele arbeid van de redactie van dit blad. Maar ook het dagelijks bestuur heeft niet stil gezeten in deze zomermaanden: wij waren aanwezig bij een bijeenkomst van de kernploeg, die blijft werken aan de diverse nummers, bedoeld voor Dresden. Je merkt daarbij dat de tijdsdruk een positieve invloed heeft op de werklust van de diverse deelnemers.

Daarnaast hebben wij de coachingdagen weer op de rails gezet. Door de opzet van de kernploeg is deze activiteit naar de achtergrond geschoven, maar daar zijn wij nu weer mee gestart: de eerstvolgende keer is zondag 27 oktober in het clubgebouw van Goochelclub Rotterdam. U weet: deze dag is bedoeld voor iedereen die advies wil hebben over zijn/haar nummer - close up, salon of toneel - en ongeacht of men deel wil nemen aan een concours. Maak er gebruik van. En ja hoor, het is kosteloos (waarnaar een jong lid zekerheidshalve informeerde). Graag gedaan ! Opgave bij Wim Eertink.

En dan hadden wij een nuttige bijeenkomst met de juryleden van het Leeuwarder congres om het jurysysteem te evalueren. Want weest u ervan overtuigd dat het D.B. veel tijd steekt en heeft gestoken in dit project.

Zoals zoveel van onze activiteiten: hoewel weinig zichtbaar gebeurt er veel. En zo kan het dus gebeuren dat na eindeloos overleg, correcties en heroverwegingen een voorstel ontstaat, dat niet meer stoelt op een traditie sinds jaren her, maar meer aangepast is aan de hedendaagse tijd, maar dat die inspanning gehonoreerd wordt met de zinsnede (zie vorige Informagie blz. 12) dat het D.B. "met opmerkelijk gemak een streep haalt door richtlijnen, waaraan reeds zovelen naar beste geweten hebben gedokterd".

Zo'n compliment uit de mond van ons achtenswaardig lid Bruigom, stel ik in hoge mate op prijs. Immers wie stelt het niet op prijs om moeilijke zaken als makkelijk en eenvoudig te kunnen presenteren? Want pas dan toon je de stof te beheersen.

Vervolgens worden genoemde voorstellen ingebracht op een A.B.-vergadering, waar alle NMU-Ieden via hun vertegenwoordigers aanwezig zijn. En alleen met hun instemming worden de voorstellen uitgevoerd.

Zo blijven wij werken voor u, met inzet en enthousiasme.

Ted Winkel
President N.M.U.


Dit artikel is gepubliceerd op vrijdag 26 juli 2013 om 16.06 uur en komt uit de Informagie (jaargang 8, nummer 2, november/december 1996), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juni.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder