Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Van de president (8/1)

Van de president (8/1)

De nieuwe editie ligt weer voor u. En nu niet, zoals de vorige uitgave, met talloze zetfouten. Dat was lachen! Mijn artikeltje over "Zweven" bevatte zoveel kreupele zinnen, dat hier en daar de bedoeling van de zin (bijna) verloren ging. Ik heb vele brieven gekregen met de goede antwoorden van lezers die dachten met de gebruikelijke Informagie-puzzel te maken te hebben.
Maar goed, een verwisseling bij de drukker van het oorspronkelijke zetsel en het daarna gecorrigeerde zetsel was de oorzaak.
De fout (wie maakt die niet?) lag niet bij onze redactie.

Het zomerreces geeft ook het D.B. iets meer rust, hoewel er genoeg te doen overblijft. Zo bezochten wij in het kader "het D.B. op tournee" de club Jules Ten I Chi in Breda, waar het echtpaar Leunisse ons zeer gastvrij ontving. Het was een avond met weinig praten (maar wel inhoudsvol) en goed en leerzaam goochelen. Vanaf deze plaats nogmaals dank voor jullie plezierige ontvangst.

In dit kader was het aangenaam te vernemen dat er naar alle waarschijnlijkheid een straat in Breda naar de naamgever Jules Ten I Chi vernoemd gaat worden. Wij hopen bij dat moment aanwezig te mogen zijn.

Voorts kwam het D.B. bij elkaar voor het bespreken van alle lopende N.M.U.-zaken. Ook gingen wij bij het congrescomité van de N.B.G. op bezoek voor overleg betreffende het eerstvolgende congres in Haarlem.

Dat ziet er veelbelovend uit. Wij verwachten inmiddels niet anders van de N.B.G. De vele congressen die deze club in het verleden organiseerde, waren stuk voor stuk hoogtepunten. Maar toch moet goochelend Nederland zich wel realiseren dat dit niet vanzelfsprekend is. Elke keer dat een congres georganiseerd wordt, kost dat veel energie, tijd en inzet en dat wordt niet minder als men het vaker organiseert. Wij mogen de N.B.G. dankbaar zijn dat zij dit weer op hun (vijftigjarige) nek willen nemen.

Uw penningmeester Sjaak Westerhof en ik gingen alvast een kijkje nemen in Dresden. Weest u gerust: voor eigen rekening. In Dresden vond namelijk in juni het Duitse nationale congres plaats. Tevens was dat voor de M.Z.v.D. een oefening voor de organisatie volgend jaar van het F.I.S.M.-congres aldaar. Wij waren onder de indruk van het concoursniveau. In Duitsland heeft de M.Z.v.D. een driejarige cyclus: het eerste jaar (dat samenvalt in tijd met het F.I.S.M.-congres) is er een congres zonder concours.
Het tweede jaar zijn er vier regionale congressen met concours, waarvan de prijswinnaars het derde jaar mee mogen doen met de nationale kampioenschappen tijdens het landelijke concours. De prijswinnaars hiervan mogen het daaropvolgende jaar meedoen aan het F.I.S.M.-concours (en geen ander).

Wij zagen op dit congres "slechts" zestig concoursdeelnemers: twintig close up- en veertig toneelgoochelaars, die vorig jaar geselecteerd waren. U begrijpt dat het niveau hoog was. Bijna stuk voor stuk waren het nummers met een thema, technisch perfect uitgevoerd met goede belichting en goedgekozen muziek, die nooit te hard was. Bij sommige manipulatoren was er geen sprake van een thema, maar uitsluitend van vaardigheid en stijl. Deze nummers bleven wat achter bij de rest. Bij illusionisme waren, globaal gesproken, alleen dan standaard-illusionen te zien, wanneer deze themagebonden functioneel waren. Voor de rest waren ze nieuw of omgewerkt. Na één ochtend toneeIconcours verzuchtte Sjaak: "Ik heb al een halve gala-avond bij elkaar van die nummers". Zo'n congres strekt tot nadenken. En wilt u er meer over weten, of misschien over iets anders, dan kunt u mij altijd schrijven, bellen of opzoeken:

Ted Winkel, President N.M.U.


Dit artikel is gepubliceerd op maandag 8 juli 2013 om 00.05 uur en komt uit de Informagie (jaargang 8, nummer 1, september/oktober 1996), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juni.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder