Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Van de president (7/4)

Van de president (7/4)

Met tevredenheid kunnen wij constateren dat de goochelkunst in deze tijd zich mag verheugen in een gezonde belangstelling, als we dat mogen afmeten aan de hoeveelheid goochelen die van de buis druipt. Veel vaste programma's op Nederland, Engeland en Duitsland doen het goed. Wie het overigens ook goed doen, zijn de leden van het congrescomité van het nationale congres in Leeuwarden. Inventiviteit, organiserend vermogen en inzet zijn eigenschappen die naar voren komen. Elders in deze editie leest u daar uitgebreid over. Ik heb van een aantal mensen vernomen dat de berichtgeving over dit congres hun dusdanig aansprak, dat zij zich sinds jaren weer eens aanmeldden voor het jaarlijks gebeuren. En dat verbaast me niet. Zij zullen niet teleurgesteld worden. Zij die aan het concours willen deelnemen, kunnen van hun clubvoorzitter een aanmeldingsformulier krijgen, mits hun act genoeg kwaliteit heeft; in feite dus een reële kanshebber is op een prijs. Dit ter beoordeling van die voorzitter. Wanneer deze, door het AB goedgekeurde regel, serieus gehanteerd wordt, spaart dat in de toekomst een voorselectie uit minder problemen voor de optredenden en minder kosten. Anderzijds kan dan gegarandeerd worden dat alle prijzen per categorie worden uitgereikt; een wens van velen. Concoursdeelnemers en voorzitters, help mee om deze vorm van selectie te doen slagen. Het DB vergaderde in de tussentijd weer enkele malen (o.a. in Leeuwarden) om alle NMU-zaken te (be)sturen. Ook was het DB uitgenodigd en dus vertegenwoordigd op het jaarlijkse decemberfeest van de Haagse club Houdini. Het was een gezellig gebeuren waar, dankzij de inzet van de clubleden, de goochelkunst gepresenteerd werd aan de belangstellenden, ook buiten de goochelwereld. Verder was ik op het nieuwjaarstreffen van de jeugdafdeling van de MKA, waar geconstateerd kan worden dat, nadat "de oude lichting" er langzamerhand uitgegroeid is, er weer een nieuwe golf enthousiasten in aantocht is. Leuk om hen bezig te zien, waardering voor de inzet van de leiding en respect voor de opzet en inhoud van die avond. En de kernploeg? Op 18 februari is (als u dit leest was!) de cruciale dag. Dan wordt de hele ploeg bekeken en beoordeeld door de mogelijke regisseurs. Aan de hand van die uitslag zal bepaald worden hoe de ploeg er uit gaat zien en of de regisseurs deze taak op zich willen nemen. Er wordt hard gewerkt achter de schermen. Maar ongetwijfeld ook zichtbaar, maar dan door u in onze goochelkunst.

Ted Winkel


Dit artikel is gepubliceerd op maandag 27 januari 2014 om 09.03 uur en komt uit de Informagie (jaargang 7, nummer 4, maart/april 1996), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder