Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Van de president (7/3)

Van de president (7/3)

De zevende jaargang is al weer aan zijn derde aflevering toe. En als je dan eens kijkt wat de veranderingen zijn sinds onze nieuwe hoofdredacteur, Kees Schoonenberg, het roer heeft overgenomen, dan zie ik kwalitatief geen verschil, maar inhoudelijk wel. Twee nieuwe rubrieken erbij: "Antiek" en "Junioren". Daar ben ik blij mee. Leerzaam te zien hoe twee van de vier artikeltjes op de juniorenpagina vertellen hoe de (moeder van de) aspirantgoochelaar moeite deed om aan een adres te komen van een goochelinstelling.

Inmiddels hebben wij de najaarsvergadering van het Algemeen Bestuur gehad, waarvan u een kort verslag in deze uitgave zult aantreffen. U zult daar o.a. in lezen, dat Henk Kinnegen de vacature in het Dagelijks Bestuur is komen opvullen. Hij is geen onbekende in deze kring. Het DB is erg blij met deze versterking.

Met een andere toezegging is het DB ook erg blij: in het kader van de internationale contacten zoals die langzaam maar zeker groeien met de Duitse, M.Zv.D. als ook met de AFAP (de Franse "NMU")- heeft Piet Hart zich bereid verklaard als internationaal correspondent te fungeren, waardoor een uitwisseling tot stand is gekomen van artikelen uit het Nederlandse, Franse en Duitse vakblad. Piet, dank voor je toezegging om dit extra werk op je te nemen.

In de afgelopen maanden was het DB weer erg actief: los van de diverse besprekingen (afwikkeling festival Twente, congres Leeuwarden, kernploeg, verder beleid) was een afvaardiging aanwezig bij de Kalidag en bij de lustrumviering van goochelclub Toi Toi in Eindhoven; een uitermate genoeglijke avond, goed verzorgd, waar veel goed goochelen te zien was. Vanaf deze plaats nogmaals dank voor de uitnodiging en succes voor de toekomst. Voorts waren wij te gast bij Mysterium in Amsterdam. Goed om zo'n avond mee te maken. Wij kregen de gelegenheid over diverse punten te discussiëren en om met elkaar te goochelen, waarbij alles op zijn Amsterdams bij de naam genoemd werd. Vaak zeer vermakelijk. Evenals de vele gebruiken zoals o.a. de kroketten-regeling. Ook Mysterium danken wij voor de gastvrijheid.

De kernploeg kwam bijeen om elkaar weer eens te spreken. Een aantal vertoonde al vast hun act, waarover driftig gediscussieerd werd. Maar het ging vooral om de sfeer. Het grotere werk gaat in februari beginnen, waarbij de ingehuurde regisseurs eraan gaan trekken. Dan krijgt de kerngroep gestalte en zal deze zich duidelijker profileren.

En als het goed is hebt u inmiddels de folder voor het congres in Leeuwarden in mei 1996 ontvangen. Voor het laatst was het congres daar in 1962. Sindsdien is er veel veranderd, maar niet het Friese chauvinisme dat een inspiratiebron voor de organisatoren blijkt te zijn. En hoe! Als u snel inschrijft bespaart u zich tientallen guldens en u geeft de organisatie de ruimte om uw inschrijfgeld maximaal aan het congres (dus voor u!) te besteden. Want realiseert u zich dat, wanneer u zich de laatste weken voor het congres opgeeft, het congres al helemaal op een lager budget is gepland en het dan binnenkomende geld moeilijk meer het congresgebeuren kan opschroeven? Help mee uw congres maximaal te maken.

Ted Winkel


Dit artikel is gepubliceerd op donderdag 2 januari 2014 om 10.38 uur en komt uit de Informagie (jaargang 7, nummer 3, januari/februari 1996), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juni.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder