Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Van de president (6/6)

Van de president (6/6)

Voor u ligt de zesde aflevering van de zesde jaargang, waarmee Hubrecht Duijker als hoofdredacteur van Informagie afscheid neemt. Zes jaar geleden startte hij Informagie op: een blad van kwaliteit, dat de N.M.U.-leden aansprak. Zes jaar is hier door Hubrecht veel tijd en energie in gestopt. Hij was uit hoofde van zijn functie te vinden bij bijna elk goochelgebeuren inclusief fotocamera; tot en met de vergaderingen van het Algemeen Bestuur van de N.M.U. BEDANKT Hubrecht voor het vele werk dat je voor de N.M.U. met zoveel inzet hebt gedaan.

Ik daarentegen heb mijn zes dienstjaren in het DB er nog niet opzitten, en ga verder. Zo beleefden wij op 2 april de eerste N.M.U.-jeugdstudiedag. Georganiseerd door en voor de jeugd. Een dag die zoveel bijval kreeg van de bezoekers, dat er al plannen zijn voor een tweede jeugdstudiedag, volgend jaar.

Voorts bezocht ik de juniorenclub van Passe Passe om te zien hoe het er daar aan toegaat. Er viel te constateren dat ook daar de leden van Passe Passe met animo de jeugd stimuleren, waardoor het aanwezige talent duidelijk naar boven komt. Daar merken wij binnenkort meer van.

Het 'DB op tournee' leverde deze keer een plezierige avond op bij Gonga. Al pratend kwam o.a. oud zeer boven, dat bespreekbaar was en dat dankzij wederzijds begrip toch gelukkig meeviel. Verder kwamen vanuit die hoek weer nieuwe offertes voor het drukken van Informagie. Alles wordt nu vergelijkenderwijs bestudeerd. Toen daarna gegoocheld werd, viel er veel te bewonderen.

Dan hadden wij nog de coachingdag, waar nummers ter beoordeling van de coachinggroep vertoond werden. Leuk om te zien hoe je kunt meewerken aan de opbouw, c.q. verbetering of polijsting van zo'n act en hoe die adviezen opgenomen worden. Kortom: er wordt hard gewerkt (ook buiten die ene dag). Het aantal was deze keer niet groot. Jammer voor degenen die deze kans hebben laten lopen.

De kernploeg - u weet, de groep goochelaars die voornemens is om mee te doen aan het FISM-congres in Dresden in 1997 en die door de N.M.U. geholpen wordt bij de vorming van de acts - begint vorm te krijgen. Ik voorzie dat hier veel werk in gaat zitten, maar daar zijn we voor.

Weet u overigens dat er al druk gewerkt wordt aan het Nationaal Congres 1996 in Leeuwarden? Noteer maar vast 17 tot 19 mei! Goochelclub Friesland maakt er veel werk van, maar komt er pas mee naar buiten na het Festival in Enschede. Maar dan barsten de Friezen los. Het DB heeft dit kunnen waarnemen tijdens de verschillende besprekingen die we met deze enthousiaste organisatoren hadden.

Maar zoals gezegd: eerst het goochelfestival in Enschede op 2 en 3 september. Het zijn slechts twee dagen, maar als die erop zitten, bent u net zo moe en voldaan als na een driedaags congres. Elders in dit blad zult u er meer over lezen.

Hebt u zich nog niet opgegeven? Tja, vergissen is menselijk, maar gelukkig kunt u deze vergissing nog herstellen. U nog snel aanmelden werkt plezierig naar twee kanten: de festivalorganisatoren weten bijtijds over welk budget zij kunnen beschikken en u bent verzekerd van twee unieke, leerzame dagen.

Ted Winkel
president Nederlandse Magische Unie


Dit artikel is gepubliceerd op woensdag 18 februari 2015 om 08.00 uur en komt uit de Informagie (jaargang 6, nummer 6, juli/augustus 1995), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juni.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder