Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Van de president (6/3)

Van de president (6/3)

Zodra ik me realiseer, dat ik een column moet samenstellen, besef ik dat er al weer twee maanden om zijn sinds het schrijven van de vorige. En sindsdien is er véél gebeurd. Zo ging een DB-afvaardiging naar Enschede om de vergadering van de club Twente bij te wonen, waarbij druk over de voorbereidingen voor het Goochel Festival 1995 gesproken werd. Aangezien de opzet op sommige punten afwijkt van die van het gebruikelijke nationale goochelcongres, veroorzaken de nieuwigheden extra veel werk - dat overigens met plezierig enthousiasme wordt aangevat. Inhoudelijk wordt u in een aparte rubriek hiervan regelmatig op de hoogte gehouden.

Op 5 november hielden wij onze Algemene Bestuursvergadering. De opkomst van de afgevaardigden is steeds groot, en mocht iemand verhinderd zijn, dan is men nauwgezet in het vermelden ervan, alsmede in het regelen van een plaatsvervanger. Dat geeft aan dat men zich betrokken voelt bij het N.M.U.-gebeuren. Het DB voelt zich daardoor gesteund in zijn doen en laten.

Op onze tocht langs de verenigingen (u weet: 'Het DB op tournee') werden wij de afgelopen maanden ontvangen door Goochelclub Rotterdam en Toi Toi. Zo'n bezoek geeft inzicht in hoe de clubs functioneren; in een onderhoudend gesprek komen er altijd suggesties naar voren of worden ideeën geopperd die het waard zijn om uitgewerkt te worden. Zo sprak men over een structurele aanpak voor de opleiding van jongeren, over eventuele andere vormen van het belonen van prijswinnaars op concoursen, en over een systeem waarbij altijd één jongere in de jury gekozen kan worden. Ik beloof u: hier wordt aan gewerkt. En nogmaals dank voor de getoonde gastvrijheid.

Voorts hadden wij een coachingdag. U weet het: zij die graag eens een keer hun nummer ter beoordeling van een groep met uitgebreide know-how willen vertonen om aanvullende ideeën te krijgen, kunnen dan hier terecht, ongeacht leeftijd of stadium van gevorderd zijn. Daarbij kan de wens van de optredende ontstaan om met één van die groep coachers verder te gaan. Wel, die zondag, de zesde november, was het weer een geanimeerd geheel. Iedere optredende is duidelijk wat wijzer geworden. Ik vernam van allen enthousiaste reacties. En zijn dit alleen beginners? Zeker niet. Er waren erbij die het goochelen reeds enige tijd als beroep uitoefenen en al duidelijk bekendheid hebben. Vooral zij beseften wat een waarde zo'n dag voor hen kan hebben.

Toen ik vorige maand de juniorenclub van de M.K.A. mocht bezoeken, trof ik daar, in Amsterdam, een als altijd zeer actieve Cees Faber aan, die van alles voor de junioren geregeld had, en good old Ad Engel, die een vracht aan ideeën, tips en trucs over de jeugd uitstortte. Zouden deze junioren beseffen hoe bevoorrecht zij zijn? En toen verzuchtte ik (heel stil): "Wat hebben we 40 jaar geleden veel gemist." Maar we zagen toen wèl meer concoursdeelnemers.

Ted Winkel
president Nederlandse Magische Unie


Dit artikel is gepubliceerd op maandag 1 september 2014 om 11.11 uur en komt uit de Informagie (jaargang 6, nummer 3, januari/februari 1995), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juni.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder