Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Studie

Studie

- Zo, dus jij bent naar die studiedag van de N.M.U. geweest. Dan zal je wel een stuk wijzer zijn geworden.
- Nou, ik heb er heel wat uit opgepikt. Hoe Stefani een publiek van goochelaars wist te verrassen, bijvoorbeeld door de doek van de zombie te laten vallen, waarna de bal toch gewoon bleef zweven.
- Ja, je moet het publiek verrassen, vertel mij wat. Je moet ze zien kijken als ik de China sticks uit elkaar haal, of als er bloemen uit de duivenpan komen.
- En Koos van Moort maakt prachtige apparaten. Hij heeft o.a. illusies gebouwd voor Crochet.
- Heb ik nog gezien; Crochet. Prachtige show. Hij deed ook de duivenpan, net als ik.
- Peter Oran vertelde hoe een succesvolle conférence ontstond toen hij in zijn zenuwen bij een eerste vertoning woorden verhaspelde.
- Je moet een geestig praatje hebben, daar kan niet genoeg de nadruk op worden gelegd. Zo leg ikzelf bijvoorbeeld bij het touwknippen de schaar op tafel en dan zeg ik tegen een dame: "Houd u die schaar even in de gaten." Dan kijkt ze er natuurlijk naar, maar ze moet hem in de gaten houden met duim en wijsvinger. In de gaten van de schaar, vat je 'm?
- Ja, ik had 'm al eens van m'n grootvader gehoord. We hebben op de studiedag nog een stukje van de tempo-act van Eddy Schuyer gezien. Een uitgangspunt van hem was te goochelen met alledaagse voorwerpen als een krant, een melkfles, een dameskous en een fietsband.
- Natuurlijk. Ik gebruik voor het touw-knippen ook een heel gewone schaar. En ringen voor het ringspel.
- Dan maakt Eddy er een punt van om verder te gaan met het attribuut waarmee de vorige truc was geëindigd. Op die manier lijkt het nummer sneller te verlopen dan horlogiek gezien het geval is.
- Ik begrijp wat je bedoelt. Neem mij nou; als ik het touw heb heel gemaakt, leg ik het op tafel en dan pak ik van diezelfde tafel het ringspel. Later idem dito met de China sticks. Ik heb trouwens maar één tafel.
- Tonny van Dommelen heeft uitgelegd hoe zijn "gambler's act" ontstaan is. Toen hij had bedacht om munten te vervangen door kleurige fiches, was de volgende logische stap om zijn tafel aan te kleden als een roulette. Het is goed als een nummer een thema heeft. Eén van de belangrijkste opmerkingen van de dag vond ik dat je antwoord moet kunnen geven op de vraag "Wat doet die goochelaar?"
- Een waar woord. Zo doe ikzelf, om maar iemand te noemen, allemaal klassieke trucs. Ik ben eigenlijk klassiek, zou je kunnen zeggen. En zo'n studiedag heb ik helemaal niet nodig, dat zal je inmiddels wel duidelijk zijn.


Kees Schoonenberg


Dit artikel is gepubliceerd op maandag 18 mei 2015 om 08.18 uur en komt uit de Informagie (jaargang 5, nummer 3, januari/februari 1994), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juni.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder