Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Rotterdam wereldgoochelstad 1994 (5/5)

Rotterdam wereldgoochelstad 1994 (5/5)

In dit laatste bericht vóór het Nationaal Congres voor de Goochelkunst in Rotterdam zullen wij de zaken eens op een rijtje gaan zetten. Er is een buitenstunt! Aan de hoogste kraan van Europa, beschikbaar gesteld door Schotte Hijswerktuigen, zal Hans Moretti Jr. aan het brandend koord gaan hangen. Van Hans Moretti Sr. hebben wij deze stunt in het verleden verschillende malen gezien. Altijd weer blijft hij spannend en boeiend. Hans Jr. zal er zeker in slagen zijn vader te evenaren of wellicht zelfs te overtreffen - hoewel dit laatste bijna niet mogelijk is.

Voor de muzikale begeleiding en omlijsting van het concours zorgt Franky (Frank Wilson) met zijn One Man Band. Deelnemers kunnen zich door Franky laten beleiden of van meegebrachte cassettes gebruik maken. Het aantal kandidaten was begin april meer dan 20; wellicht zijn er inmiddels nieuwe aanmeldingen gekomen.

Close-up gala

The Great Tomsony uit Las Vegas brengt het Wilde Westen naar Rotterdam. Juno uit Duitsland manipuleert. Voor het laatst in Europa komt Tom Mullica laten zien wat het gevolg van te veel roken kan zijn. In het vorig nummer van Informagie schreef Gerard Zuydwijk over hem (International Magic Convention): "Wat deze man aan vakmanschap bood, zowel qua presentatie als techniek, was van een zeer hoog niveau. Indien de organisatie van het congres in Rotterdam erin slaagt deze fantastische entertainer naar het N.M.U.-congres te halen, dan is hij alleen al een bezoek aan het congres waard." Wel, wij hebben hem geboekt; hij treedt op in het close-up gala en in het grote gala, en hij zal zijn lezing geven. Wat je van ver haalt, is lekker. Dit gezegde kent u natuurlijk, maar dichtbij zijn ook voortreffelijke entertainers te vinden. Voor de Friese humor zorgt Minze Dijksma als Magic Minze. We hebben al verschillende malen mogen genieten van zijn aanpak. Mocht hij voor u toch nog een onbekende zijn, dan is hier de gelegenheid hem te zien. Met veel vuur en verve vragen wij uw aandacht voor onze Wim Kan onder de goochelaars, Aenigma (Bob Driebeek), die ook in het close-up gala zal optreden. De presentatie zal verzorgd worden door Flip Hallema.

Black and White Magic Night

In deze zwart/wit-entourage wordt de muziek verzorgd door een trio met een veelvoud aan instrumenten. De concours-nummers table-hoppen en salonmagie zullen hier ook plaats vinden. Voorts zijn er verschillende artiesten geboekt, zoals Kitty Hagen, die voor u letterlijk in vuur en vlam staat en op scherp speelt. Een spijkerbed, een berg glasscherven, een aantal scherpe zwaarden e.d. vormen haar speelgoed. Zij geniet ervan, u griezelt waarschijnlijk in deze zwart/wit nacht! Scott the Magician presenteert zijn Engelse humor in de goochelkunst, waardoor u weer in de normale (?) wereld terugkeert. De afsluiting van de stille veiling komt aan de orde. Een aantal artikelen wordt uitgestald en bij elk artikel ligt een intekenlijst. Daarop kunt u uw naam en het door u geboden bedrag invullen. Iemand anders kan met een hoger bod komen en zo kunt u voor bijzondere zaken inschrijven en tegen elkaar op bieden. Tegen de tijd van afsluiting waarschuwt Dick de Witte, de presentator van deze nacht, een paar maal, zodat u toch nog kunt proberen het door u gewenste te bemachtigen. Er zijn diverse zaken, zoals een truc van Ed Taytelbaum. Vrijwel iedereen weet dat zijn 'instrumenten' van hoge kwaliteit zijn en dat er heel moeilijk aan te komen is. Een tweetal metalen beelden zijn eenmalig gemaakt. Zij worden per stuk aangeboden. Dat geldt ook voor toegangsbewijzen voor Disneyland in Parijs. Verder een goochelboek uit 1828 in goede staat, 300 bladzijden dik. Dit zijn enkele van de aangeboden artikelen, om aan te tonen dat er heel uiteenlopende zaken bij zijn.

Galashow

De afsluiting van het goochelcongres moet natuurlijk ook spectaculair gebeuren. Uit Italië komt Karly-Ann met gevarieerde goochelkunst. De manipulatieliefhebbers zien Juno nog een keer, tevens Franklin met zijn Magic Radio Days. Maar ook The Great Tomsony en Tom Mullica laten u nog eens genieten. Voor de afwisseling treedt Bert Garden op als jongleur. Zo mogelijk ziet u een of twee prijswinnaars en voor het klapstuk zorgt Christian Farla met een aantal schitterende en verrassende illusies.

Voor zo'n buitengewone show is een buitengewone presentatie noodzakelijk. Daarvoor is geen betere dan Sylvia Schuyer, het Nederlandse talenwonder met een enorme goochel- en theaterervaring. Zo goed is zij, dat Ron MacMillan in Londen haar gevraagd heeft als presentatrice van zijn International Magic Convention.

Buiten de lezingen van Tom Mullica, The Great Tomsony en Juno is er de "30 ideeën en 30 minuten"-lecture. Vijf of zes goochelaars, waarbij Aenigma, tonen een kort effect in één minuut, of geven in deze tijd een tip. Op deze wijze worden in een goed half uur 30 ideeën gelanceerd. Niet alles zal nieuw zijn, maar wat voor de één oud is, is voor een ander gloednieuw. Er zullen zeker verbeteringen op oude principes op tafel komen. Juist omdat verschillende goochelaars hieraan meewerken, verwachten wij zeker "voor elk wat wils".

Natuurlijk is er ook het concours-deel goochelen voor kinderen. De presentatie is in handen van Henk Driessen. Er zijn tot nu toe zeven aanmeldingen. Daarvóór vindt het straatgoochelen plaats. Dit is nu een onderdeel van het N.M.U.-congres. De straatvoorstelling wordt gegeven voor het Zuidplein Theater. Bij slecht weer in de hal.

Voor alles geldt (helaas): wijzigingen voorbehouden. Maar met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zal het Nationale Goochelcongres 1994 toch wel overeenkomstig deze beschrijving verlopen.
Er is nog gelegenheid om in te schrijven bij het Congresbureau. Laat dit congres niet aan uw neus voorbijgaan! Tot ziens in Rotterdam.

Goochelclub Rotterdam


Dit artikel is gepubliceerd op vrijdag 25 september 2015 om 06.13 uur en komt uit de Informagie (jaargang 5, nummer 5, mei/juni 1994), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juni.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder