Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Puntsgewijs het 18e Desert Magic Seminar

Puntsgewijs het 18e Desert Magic Seminar

Siegfried & Roy sponsorden deze begin maart plaatsvindende happening, die door Stevens Magic Emporium werd georganiseerd.

Las Vegas is een ideale plaats. Niet alleen is hier de hoogste goochelaarsdichtheid per vierkante mijl van de USA, maar er zijn ook veel andere interessante mogelijkheden buiten het congres.

De 'night before party' werd opgeluisterd door Siegfried & Roy, die zich met de gasten lieten fotograferen en bijna alles signeerden dat hen werd voorgelegd.

Tom Mullica verzorgde daarna een zgn. feature lecture die de moeite waard was.

Donderdagmiddag vond de teenage close-up contest plaats. Tien jonge, bijdehande close-uppers van 12 tot 16 jaar gaven blijk van hun kunnen. Het was zonder meer een boeiende middag. Dynamisch, snel, origineel, goede parlando's, netjes uitgewerkt: zij lieten zien waar de jeugd toe in staat is.

De 16-jarige
Richard Meier won terecht de eerste prijs. Met de woorden: 'I get a kick out of magic' produceerde hij eerste een voetbalschoen, daarna een grote voetbal die hij seconden later verdubbelde. Hij kreeg hiervoor een ovatie.

's Avonds stalen
Ger Copper & Cindy de show. Een origineel optreden dat door de Amerikanen hogelijk gewaardeerd werd. Mijn complimenten!

Zonder
Aldo Colombini, Davide Costi en Vanni Bossi te kort te doen, moet gesteld worden dat de Carl Cloutier-show en -lecture het beste was wat de conventie te bieden had. Goed gepresenteerd, geestig, een groot assortiment; eindelijk eens iemand die liet zien dat er nog meer is dan kaartentrucs. Het was een lust voor het oog. Carl kreeg een staande ovatie. Op 2 september komt hij naar Enschede. Alleen hem te zien en te horen is de reis naar Enschede waard!

Een hoofddealer en 10 subdealers vulden de dealerroom. Primair was dit voor de business van Stevens Magic Emporium. Het assortiment was beperkt. Andere dealers werden buiten de deur gehouden. Zo gaat dat nu eenmaal in Amerika.

De galashow was boeiend.
Channing Pollock presenteerde deze. Siegfried & Roy droegen het seminar aan hem op wegens zijn grote verdiensten voor de goochelkunst. De klassieke nummers van de Tomsoni's en Norm Nielsen deden het nog steeds.

Greg Frewin, in veler ogen de toekomstige wereldkampioen, liet zien dat hij de geest van deze tijd goed begrepen heeft. Zonder meer de topper. We zullen nog veel van hem horen!

Daarnaast werd genoten van de Siegfried & Roy-show, een high-tech spektakel met magic acts. Af en toe te technisch om nog voor verwondering te kunnen zorgen. De geweldige, veelzijdige, menselijke
Lance Burton maakte waar dat hij niet voor niets wereldkampioen is geworden.

Vermoeid maar voldaan vertrok de Hollandse delegatie (12 man) weer naar huis, terugkijkend op een geslaagde reis.

Tot besluit de inleidende zin van Davide Costi bij zijn lecture: 'Magicians are mental masturbators, they enjoy themselves most, while doing it'.


Ad Hendrikse


Dit artikel is gepubliceerd op zaterdag 31 januari 2015 om 09.35 uur en komt uit de Informagie (jaargang 6, nummer 5, mei/juni 1995), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juni.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder