Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Philippus Postma: creatieve perfectie

Philippus Postma: creatieve perfectie

Naar aanleiding van zijn 45-jarige jubileum bij de Magische Ring Friesland is Phil(ippus) Postma stevig in het zonnetje gezet, niet alleen omdat hij zo lang lid is, maar ook vanwege zijn grote verdienste als bedenker en verbeteraar van trucs. In zijn vrije tijd begon hij vlak na de Tweede Wereldoorlog al trucs te maken voor Studio Larette. Daartoe behoorden duimspitsen, die hij op zeer inventieve wijze maakte van drie stukken aan elkaar gesoldeerde zinkplaat. Later was hij in staat om aluminium te gebruiken. In die tijd van materiaalschaarste haalde Postma het aluminium uit afgekeurde electriciteitsmeters. Voorts ging hij trucs maken voor zowel het Mephisto Huis als Triks. Hij fabriceerde muntentrucs, snappers van ebbenhout en een apparaat waarmee een brandende sigaret kon worden geproduceerd. Op zijn naam staat ook een flip coin die in een shell klapt, een nieuwe versie van sigaret door munt, twee op elkaar balancerende munten (waarbij de bovenste rond draait), een verbeterde versie van de verlengde veiligheidsspeld, een zwevende fles van doorzichtig glas en een fraaie dobbelsteenstruc die zelfs door het Amerikaanse bedrijf Collectors' Workshop werd afgenomen. Zelf optreden met zijn trucs heeft de nu 69-jarige Postma hoogst zelden gedaan. Wel bracht hij zijn kennis over op zijn clubleden; hij heeft ze ook kunnen vertellen over legendarische goochelaars als Dante en Okito, die hij zelf heeft gezien. Nog altijd is Phil Postma druk doende om effecten hetzij te bedenken, hetzij te verbeteren of perfectioneren. Daarbij is het hem "niet gauw goed genoeg". Heel wat prototypes gaan de prullebak in. "Maar dat houdt je jong", zegt hij glimlachend. En hij laat vol trots de reverspeld zien die de MRF hem overhandigde.


Dit artikel is gepubliceerd op vrijdag 7 oktober 2016 om 05.04 uur en komt uit de Informagie (jaargang 2, nummer 4, februari/maart 1991), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juni.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder