Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Over en van de nieuwe voorzitter

Over en van de nieuwe voorzitter

Na Henk Vermeyden, Piet Hart en Eric Warlicht is nu dus Tonny van Dommelen voorzitter van de Nederlandse Magische Unie. Mag ik mij even voorstellen?

Als weinigen heb ik in deze goochelwereld alles meegemaakt. Begonnen met een schamele derde prijs manipulatie, dan naar eerste prijzen en naar de ereprijs op nationaal niveau. Internationaal de Grand Prix d'Honneur op het FISM-congres, grote prijs in Praag en de Great Award TV Magic Contest in Tokyo. Mede-organisator van het Nationaal Congres en het Internationaal FISM-congres, beide in Den Haag en van enkele studiedagen. Jurylid en voorzitter van de jury op diverse congressen. Ongeveer tien jaar voorzitter van de MKA en zeven jaar vice-voorzitter van de NMU; 35 jaar professioneel artiest. Nu weet ik wel dat dit je nog geen goede voorzitter maakt, maar het geeft je wel een goede kijk op het goochelgebeuren in zijn totaal.

Motivatie als taak

Een van mijn belangrijkste opgaven is om u te motiveren weer eens en bloc onze congressen te bezoeken, om naar onze studiedagen te gaan en om de concoursen weer attractief te maken door ze te laten uitpuilen van originaliteit en creativiteit. Ik weet dat er in verschillende clubs niet altijd positief gedacht wordt over de NMU, en dat wil ik veranderen. Trek in uw club eens een uurtje uit voor de NMU. Het Dagelijks Bestuur zal hierbij graag aanwezig zijn, en zo'n gedachtenwisseling zou voor beide partijen zeer verhelderend kunnen werken. Want er is nog heel veel te doen. Natuurlijk gaan wij ons stuk 'de jaren '90' realiseren. Licht er eens een gedeelte uit en kom eens met concrete voorstellen.

Junioren

Natuurlijk vind ik het juniorengebeuren heel belangrijk. De NBG gaf ons het goede voorbeeld, het noorden is weer hard bezig, Rotterdam is actief en Amsterdam met plm. 15 leden succesvol. Maar waar blijven het zuiden en het midden van het land, en het oosten? Ik roep de betreffende clubs op hier eens aandacht aan te besteden. Verdere verlangens: een efficiënt werkende persdienst, zodat we snel zaken naar buiten kunnen brengen. Voorts een eigen cartotheek, zodat goochelaars die niet aangesloten zijn bij de verenigingen op de hoogte blijven van onze activiteiten.

FISM '91

Volgend jaar is het FISM-congres in Lausanne. Laten we proberen voorstellen te doen, zodat de FISM-congressen de plaats blijven innemen die zij nu hebben. Dit zijn wij verplicht aan het succes van 1988. Na onze eerste contacten zullen wij streven naar een nauwere samenwerking met onze zuiderburen. Het blad Informagie ziet er elke keer weer prima uit. Dank gaat uit naar Hubrecht Duijker en zijn redactie, maar de clubs zouden nog meer ondersteuning kunnen verlenen aan dit blad. Misschien doe ik wel eens het verzoek aan u om ons te helpen bij de uitvoering van bepaalde projecten. Ik hoop dat u hier positief op zult reageren. Ik dank u voor uw vertrouwen en hoop dat dit zal leiden tot een vruchtbare samenwerking.

Tonny van Dommelen, voorzitter Nederlandse Magische Unie


Dit artikel is gepubliceerd op dinsdag 6 september 2016 om 10.00 uur en komt uit de Informagie (jaargang 2, nummer 3, december 1990/januari 1991), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Goochelaar boeken? Goochelaar huren? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand mei.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder