Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | 'Onthullend' bericht uit Japan

'Onthullend' bericht uit Japan

In de jaren '80 en begin '90 is een aantal Nederlandse goochelaars voor korte of langere tijd in Japan geweest. Daartoe gehoren Eric & André, Flip Hallema, Ramond MacIntosh, Hans Rosskey, Thoraldo en Peter Vogel. De meesten traden op in het Holland Village, een soort pretpark in Nagasaki. Nu Japan sterk in de belangstelling staat als locatie voor het komende FISM-congres, leek het goed om wat informatie over Japanse goochelaars en hun soms curieuze gedragingen te publiceren. Deze informatie kreeg Thoraldo toegespeeld van een in Japan woonachtige kennis. Deze vertelde Thoraldo het volgende: "Veel goochelaars in Japan (hetzij amateurs of beroeps) hebben de gewoonte om tijdens hun show altijd wel iets te verklaren van één van hun trucs. Soms van een kleine close-up truc tot zelfs illusies toe. En dat komt niet sporadisch voor, maar hoegenaamd iedereen doet het. En dan denk ik: 'Waar zijn we in hemelsnaam mee bezig?' Vorig jaar heb ik drie maanden in Nagasaki op een expo gewerkt. Maar af en toe werkte daar ook een goochelaar uit de stad Nagasaki, iemand die naar mijn idee werkt op hoog niveau. Maar op een showavond, helemaal door hem verzorgd (twee uur goochelen), stond hij twee illusies uit te leggen en een toneeleffect. Ik word inwendig erg kwaad. 't Is gebeurd en je doet er niets aan. Alleen na afloop kun je je mond open doen. En zo kan ik heel veel voorbeelden geven. En dan niet te vergeten hoe sommigen met dieren omgaan. In Nederland zou dit ongetwijfeld leiden tot boe-geroep uit de zaal of het sluiten van de gordijnen. Met andere woorden: Japan is nog eigenlijk niet rijp om een wereldcongres te organiseren. Plus dat Japan heel, heel duur is. Dus zal dit komende congres alleen maar voor de upper-ten zijn, de mensen met heel veel geld."


Dit artikel is gepubliceerd op donderdag 21 april 2016 om 07.56 uur en komt uit de Informagie (jaargang 3, nummer 2, november/december 1991), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Goochelaar boeken? Goochelaar huren? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand mei.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder