Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | N.M.U.-studiedag 1995

N.M.U.-studiedag 1995

Dit jaar heeft de N.M.U. gekozen voor een wat andere opzet van de studiedag. Hij was namelijk bestemd voor goochelaars tot en met 30 jaar. Ook de organisatie was, onder toeziend oog van het DB, in handen van jongeren, te weten Eric Verkooijen, Peter Quinus en Thijs de Jong.

Op zondag 2 april gingen om half elf de deuren van 't Zand in Maarssen open en werden de wachtende goochelaars door de geur van verse koffie verwelkomd. Om elf uur begon het programma met een openingswoord van de president van de N.M.U., Ted Winkel. Hij vertelde de aanwezige jeugd iets over het werk van de N.M.U. en over het komende wereldcongres in Dresden.
Vervolgens trad John Anders voor het voetlicht met een lezing over o.a. afleiding, presentatie en ethiek van het tafelgoochelen. Zoals wij van John gewend zijn, was het gebodene zeer interessant en leerzaam. Met name het gedeelte over ethiek en over het klakkeloos jatten van effecten van collega's was zeer boeiend. Jammer dat je over dit soort belangrijke zaken maar zo weinig hoort in de goochelwereld. Johns lezing wordt elders in dit blad gepubliceerd.

Na John Anders hield Berry Merlin een lezing over de fijne kneepjes van het goochelen voor kinderen. Deze lezing was door Berry dusdanig samengesteld dat zowel beginnende, als gevorderde kindergoochelaars er een schat aan informatie uit konden halen. Berry vertoonde niet alleen trucs, maar vertelde veel er omheen over de omgang met kinderen, de manier van presenteren en de humor in de show. Vooral dit laatste onderdeel paste Berry veel toe in zijn eigen lezing zodat de zaal regelmatig slap lag van het lachten.

In de lunchpauze werd er behalve gegeten uiteraard ook veel gegoocheld in de wandelgangen. Thoraldo, Heinz Minten en Berry Merlin waren de aanwezige dealers die tijdens de lunch hun trucs met veel succes verkochten.

Het middagprogramma bestond uit twee delen die tegelijkertijd plaatsvonden. Het ene deel was bedoeld voor goochelaars tot een jaar of veertien, die onder leiding van vijf ervaren goocheldocenten diverse trucs konden leren. Paul Morak, Edward Berkel, Cees Faber, Richard Mooijekind en Co Voerman boden gedurende twee uur een zeer afwisselend programma van trucs. Aan dit programma-onderdeel deden ongeveer 30 junioren mee, die van elk van de vijftien effecten een beschrijving en soms zelfs het benodigde materiaal kregen.

Tegelijkertijd volgden de overige 50 goochelaars het gevorderden-programma, dat bestond uit een workshop van John Anders, een workshop van Wim Eertink over creativiteit en vernieuwing in de goochelkunst en een drietal rondetafeldiscussies. Martin Hanson, Ted Winkel en Dick Koornwinder traden als discussieleiders op rond een veelheid aan onderwerpen, zoals reclame, contracten, belastingen, etc.
Aan het eind van het middagprogramma kwam iedereen bij elkaar in de hal van 't Zand voor een gezellige borrel en het slotoptreden van John Anders, die o.a. liet zien dat je ook zonder schaar een touw in tweeën kunt knippen en dat een onschuldig steentje in zijn schoen de afmetingen had van een flinke kei.

Het was een leerzame maar vooral gezellige dag, waarvoor ik iedereen die hem mede mogelijk heeft gemaakt, nogmaals hartelijk bedank.

Thijs de Jong


Dit artikel is gepubliceerd op vrijdag 20 februari 2015 om 08.09 uur en komt uit de Informagie (jaargang 6, nummer 6, juli/augustus 1995), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juni.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder