Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Nieuws van de Congresjoker (3/5)

Nieuws van de Congresjoker (3/5)

Hallo amice. Er is een gezegde dat luidt: "Belangrijke dingen werpen hun schaduw ver vooruit". Wel, hierover komt uw Congresjoker weer even met u praten. Want als dit gezegde juist is, dan zou er in dit vakblad een enorme schaduw moeten staan. Ik heb namelijk een fantastische mededeling. Het is het congrescomité namelijk gelukt om Mac King enthousiast te maken om zijn medewerking te verlenen aan dit congres. Zij die deze bijzondere magische persoon reeds kennen, zullen zeker weer van zijn optreden genieten. Zij die dit voorrecht niet eerder hadden zullen opgetogen raken van dit bijzondere nummer. Hij gaat voor ons optreden in het schouwburggala, in het close-up gala en in een lezing.

Voor het congrescomité maakt Mac Kings toezegging het programma bijna rond. Dit is de huidige stand van zaken. Zaterdag 13 juni treden in het schouwburggala op: Makha Tendo (de virtuoze Japanse manipulator), Alpha (de Franse "Vogelhändler"), Otto Wesseley (de meest magische grappige "vogel" in Europa), Juan Mayoral (Spaanse elegantie in algemene goochelkunst), Mac King (uit Amerika met inventieve magie), terwijl voor het illusienummer van deze avond ?????? werd geboekt. Dit blijft nog even een verrassing. Een andere grote verrassing is de deelname van Flip in het close-up-gala. Dat dit een spetterend programmapunt zal zijn, daar staat zijn reputatie borg voor. Andere wonderen zullen komen van Tommy Wonder, de raadselachtige grootmeester Bob Driebeek (Aenigma), de Finse FISM-prijswinnaar Simo Aalto en.... nogmaals een optreden van Mac King. Deze sterren stralen op vrijdagavond 12 juni.

Om uw eigen repertoire uit te breiden, moet u zeker de interessante lezingen meemaken van de Engelse portefeuille-specialist Roy Roth, de Amerikaan "Wild Man Wild" Bob Little, Simo Aalto en Mac King. Zij maken u deelgenoot van hun eigen creativiteit. Daar zorgen trouwens ook de dealers voor (tegen betaling uiteraard).

Is dit het hele programma? Zeker niet. Er vindt ook een attractieve dagtocht plaats op zaterdag 13 juni naar en door Haarlem. Dit programma-onderdeel is bedoeld als damesprogramma, maar heren die zich even willen ontspannen van al het goochelgeweld zijn ook welkom. De attractie bevat een korte tour per rondvaartboot door Haarlemse grachten, waarna gekozen kan worden uit een hofjestocht, een bezoek aan het wereldberoemde Frans Hals-museum, of winkelen in de Haarlemse binnenstad. Het geheel wordt afgesloten met een gezamenlijke lunch in een Haarlems restaurant. Een gereserveerde touringcar brengt u terug naar De Leeuwenhorst, waar u tijdig arriveert voor de voortzetting van het magische programma.

Want... een nog niet genoemd hoogtepunt is het concours. Eigenlijk het meest geheimzinnige onderdeel, omdat niemand nog weet wie gaat uitblinken in de diverse klassen, om roem en eer te behalen. Voor dit succes worden de deelnemers(sters), nu nog onbekende artiesten, veel geluk toegewenst. Het congrescomité garandeert ze een optimale begeleiding. Dat het spannend gaat worden, daar kunt u op rekenen. Er bestaat o.a. een grote belangstelling voor de nieuwe klasse table magic. Sterkte en wijsheid wordt ook toegewenst aan de gekozen N.M.U.-juryleden Flip, Dick Harris, Paul Morak, Joost Steenbeek, Valery Preston, Frans de Groot (reservelid vakjury) en B. de Jager en Fr. Postma (publieksjury).

Als u na dit "babbeltje" iets te vragen of te vertellen hebt, bel bij dan gerust hoor. Ik logeer op het congresbureau.

Congresjoker


Dit artikel is gepubliceerd op donderdag 23 juni 2016 om 08.33 uur en komt uit de Informagie (jaargang 3, nummer 5, mei/juni 1992), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Goochelaar boeken? Goochelaar huren? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand februari.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder