Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Nieuwjaarstreffen 1995

Nieuwjaarstreffen 1995

Op 15 januari 1995 zet de Magische Kring Centraal Nederland (M.K.C.N.) een traditie voort door opnieuw een Nieuwjaarstreffen te organiseren. Van oudsher nemen hierbij de sociale contacten een prominente plaats in en kan deze dag uitstekend worden gebruikt om de laatste nieuwtjes uit te wisselen, oude herinneringen op te halen, nieuw verworven trucs te vertonen, en elkaar natuurlijk een magisch nieuwjaar toe te wensen!

Natuurlijk wordt er ook veel aandacht besteed aan actief goochelen. Zo zijn er 's ochtends workshops en lezingen, waar over uiteenlopende onderwerpen van dichtbij enige geheimen gedemonstreerd zullen worden. Robert Blake zal u bijvoorbeeld alles vertellen wat er allemaal met visitekaartjes valt te goochelen. Wim Cloosterman maakt u deelgenoot van mentale toeren. Ook het open podium, waarvoor de vorige maal veel belangstelling en actieve deelname bestond, zal u weer volop gelegenheid bieden om uw nieuwste of meest favoriete trucs te vertonen. Neemt u dus in ieder geval iets mee!

Nieuw dit keer zal zijn dat 's middags ook niet-goochelend publiek welkom is. Daarmee loopt dit idee van de M.K.C.N. parallel aan het nieuwe beleid van de N.M.U. om lekenpubliek meer bij het goochelen te betrekken. Gedurende het eerste deel van de middag zullen voor hen gelijktijdig een soort kleine workshops, een beetje in standwerkerstijl, gehouden worden. Daarbij zullen goocheldoostrucs waar men thuis zelf niet goed uitkomt, uitgelegd en gedemonstreerd worden. Ook zullen er enkele eenvoudige trucs kunnen worden geleerd. Na dit onderdeel zal een klinkend toneelprogramma ten beste worden gegeven. Hiervoor zijn al diverse artiesten geworven, zoals Elramo, George Parker, Probas, Kees Schoonenberg, Royce en Robert Blake.

Naast deze activiteiten zijn er natuurlijk zoals altijd dealers, wordt er een vlooienmarkt georganiseerd voor diegenen die hun gebruikte spullen voor een zacht prijsje van de hand willen doen, is er een grote loterij met veel aantrekkelijke prijzen en een tentoonstelling waarmee diverse bekende goochelaars hun verzamelwoede en liefde voor bepaalde goochelattributen laten blijken. Kortom, het wordt zoals gebruikelijk een gezellige dag voor goochelend Nederland (en omliggende landen) die u niet voorbij mag laten gaan.

Het Nieuwjaarstreffen zal plaatsvinden in Cultureel Centrum 't Zand te Maarssen, Harmonieplein 4. Het programma begint om 10.30 uur (zaal open vanaf 10.00 uur), en zal om ± 17.00 uur worden afgesloten. Toegangsprijzen zijn f 25,- voor volwassenen en f 15,- voor de jeugd tot 18 jaar. Voor meer informatie over deze dag en over eventuele deelname aan de vlooienmarkt kan contact worden opgenomen met J. Over, penningmeester van de M.K.C.N. ('s avonds: 030-939976).

Wij hopen u in grote getale op 15 januari a.s. te mogen begroeten!

M.K.C.N.


Dit artikel is gepubliceerd op maandag 15 september 2014 om 07.41 uur en komt uit de Informagie (jaargang 6, nummer 3, januari/februari 1995), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juni.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder