Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Nieuwe goochelboeken

Nieuwe goochelboeken

Voor een penningmeester die 'zuinig' moet zijn, is de tip van Cees de Vries van de M.K.C.N. een welkom bericht. Hij maakte op de nieuwjaarsbijeenkomst attent op een tweetal nieuwe goochelboeken die gewoon in de boekhandel te koop zijn. De titels: 'Spectaculaire Kaarttrucs' (ISBN 90-366-989-5) en 'Spectaculaire Goocheltrucs' (ISBN 90-366-990-9). Ze kosten ieder f 19,95. De schrijver, Jon Tremaine, is volgens de binnenflap 'Al bijna dertig jaar professioneel goochelaar van wereldklasse' en 'Lid van de Inner Magic Circle van Londen'.

De inhoud ziet er zeer verzorgd uit. Goede foto's, die uitblinken door uniform kleurgebruik en het weglaten van onnodige achtergronden. Ze zijn voorzien van duidelijke nummering en werden in een logische volgorde over de bladzijde verdeeld. De tekst is soms wat al te letterlijk vertaald. Zo is bijvoorbeeld 'double lift' vertaald in 'dubbele lift'. De basisprincipes en grepen zijn duidelijk uitgelegd en ook de beschrijvingen zijn logisch opgebouwd. Zo wordt er steeds achtereenvolgens uitgelegd 'Wat er gebeurt' gevolgd door 'Wat u moet doen' en afgesloten met een 'Nabeschouwing'. De inhoud liegt er niet om. Menig effect staat bij velen in het (close-up-) repertoire. Maar een kniesoor die nu over 'exposure' gaat praten.

Dan nu nog de laatste mededeling: op bladzijde 124 staat een advies om bij verdere belangstelling contact op te nemen met W. Bos, secretaris van de N.M.U. (met adres en telefoonnummer). Ook wordt verwezen naar J. Monnikendam en wordt een aantal Nederlandse goochelboeken genoemd. Om misverstanden te voorkomen moet vermeld worden dat wij van tevoren niet op de hoogte waren gesteld van deze uitgaven.

Hans Suijs
penningmeester N.M.U.


Dit artikel is gepubliceerd op maandag 9 februari 2015 om 08.01 uur en komt uit de Informagie (jaargang 6, nummer 5, mei/juni 1995), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juni.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder