Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Nationaal Goochelcongres 1994

Nationaal Goochelcongres 1994

In Rotterdam bevindt zich een groep goochelaars die van mening is dat heel Nederland dichtgeplakt is met folders en inschrijvingsformulieren voor het goochelcongres. Een grote vergissing! Nog steeds zijn er goochelaars zonder die prachtige folder en het bijbehorend formulier. Wel, de commissie heeft in december duizend exemplaren bij laten drukken en die zijn nog niet allemaal verzonden. Hebt u geen formulier of verneemt u van een collega-goochelaar in binnen- of buitenland dat dit bij hem ontbreekt, meld dit dan.

Eind januari waren meer dan 125 inschrijvingen binnen. Het aantal concours-deelnemers stijgt wel, maar erg langzaam. Kom goochelaars, benut de repetitiemogelijkheden, zoals het V.O.C. op 10 april in De Koe te Breda; de Magic Day in Boxtel (gemeenschapshuis De Rots) op 20 maart of de coachingday in Haarlem op 19 maart. En schrijf tijdig in voor het "grote" congres in Rotterdam. Ook voor het concours straatgoochelen dient u zich vóór 15 april aan te melden.

Op de Kalidag 1993 trad o.a. Franklin op met een leuk en verfrissend nummer. Eddy Opperdoes schreef erover in de vorige Informagie. Indien u dit optreden hebt gemist, kunt u Franklin zien en beleven in de galashow. De ouders van Frank goochelden volgens hem op meer traditionele wijze, want na een zorgvuldige voorbereiding van negen maanden was hun beste produktie Frank. Dat was op 8 september 1975. Na negen jaar begon hij te goochelen, waarbij hij goede resultaten behaalde met het laten verdwijnen van lollies. Zijn ouders vonden echter dat hij dit effect te veel oefende. Met 'Magic Radio Days' won hij in 1991 bij de Deutsche Jugendmeisterschaften der Zauberkunst te Hamburg de eerste prijs algemeen goochelen plus de Ken Brooke-prijs voor het beste resultaat bij het publiek. Hij werd toen uitgenodigd voor de Simsalab-revue in het Schmidt-theater te Hamburg. In 1992 won hij in Hamburg de grote Hanseprijs (gouden medaille) voor de beste presentatie. In 1993 in Brussel sleepte hij als junior de vice-meesterprijs voor volwassenen in de wacht en eveneens in 1993 in Neuss als junior de vice-meesterprijs. In januari j.l. verwierf hij de eerste prijs op het Magic Hands Congres te Böblingen. Wij verheugen ons nu al op het optreden van Frank Schmidt uit Teningen in ons gala.

Ook komt in het gala de verrassing van Zwolle, Christian Farla. Hij behaalde de eerste prijs illusionisme. Acht jaar geleden heeft hij als 15-jarige op de Kalidag meegedaan met algemeen goochelen. Daarna hoorde men vrijwel niets van hem. Nu voor het eerst op een nationaal congres en gelijk zo'n goed resultaat. Met als gevolg optredens in november in het Lido te Amsterdam en ook in februari, verder voorstellingen in België, Frankrijk en Engeland. Uit een gesprek met hem bleek dat hij niet alles op eigen kracht doet, maar dat hij zich laat adviseren over kleding, haar, beweging, ballet, regie enz. Ook weet hij het juiste aantal decibellen in de hand te houden, zodat het publiek niet met de handen aan de oren moet zitten of de zaal uitloopt vanwege het extreme geluidsniveau. De muziek blijft bij hem ondersteuning van de illusie. Opa Piet Farla leeft niet meer, maar hij zou trots zijn op zijn kleinzoon, aan wie hij - toen deze 11 jaar was - een paar goocheltoertjes leerde.

Ronde-tafeldiscussies

Dit is een nieuw programmapunt van een Nederlands Goochelcongres. De opzet is 15 tafels met 15 plaatsen, 15 onderwerpen, 15 discussieleiders en 15 minuten discussie. Maar dan niet elk onderwerp 15 maal! Er zijn nog zoveel andere activiteiten. Elke tafel is voorzien van een bord met daarop het onderwerp. De bedoeling is om in één uur tijd elke discussieronde vier maal te houden. U kiest zelf aan welke vier onderwerpen u wilt deelnemen. Is een tafel al bezet, dan gaat u snel naar een tafel met een van uw andere onderwerpen. Precies na 15 minuten wordt op een signaal gewisseld. Al is de discussie op dat moment nog zo fel, er moet gewisseld worden.

Natuurlijk is er lang en breed nagedacht over de onderwerpen. Hieronder volgt een lijstje (ruim 15), waaruit wij een keuze maken. Bent u geïnteresseerd in een ander onderwerp, laat het ons dan weten. Een telefoontje of een brief(kaart)je naar het congresbureau en wij zullen bekijken of het onderwerp ingepast kan worden. Hebt u zin om dit uur als discussieleider te fungeren - dus vier maal met een ander gezelschap! Meldt dit bij hetzelfde adres en telefoonnummer en er wordt genoteerd over welk onderwerp en met welke stelling u een discussie wilt openen. Voor een aantal onderwerpen is een leider beschikbaar, maar er zijn nog vacante plaatsen. Dus wilt u een goochelstok in het magische hoenderhok werpen, laat het ons weten! Uw medewerking wordt bijzonder op prijs gesteld, als discussieleider of als deelnemer. In het programma worden de gekozen onderwerpen en de namen van de discussieleiders vermeld.

Onderwerpen: touw, contracten, computer in de magie, hoe bied ik mijn act aan, folders, goochelen voor kinderen, straatgoochelen, manipulatie, mentale magie, bewegingsleer, cartomagie, band of "life" muziek, geschiedenis van de goochelkunst, munten, comedy, openingseffect van een act, table magic, thema van een act, gebruik en behandeling van dieren, magneten en electronica, ballonnen.

Het congrescomité


Dit artikel is gepubliceerd op zaterdag 27 juni 2015 om 12.34 uur en komt uit de Informagie (jaargang 5, nummer 4, maart/april 1994), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juni.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder