Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Najaarsvergadering van de Nederlandse Magische Unie

Najaarsvergadering van de Nederlandse Magische Unie

Op 7 november j.l. heeft in Utrecht de vergadering van het Algemeen Bestuur van de N.M.U. plaatsgevonden. In het hierna volgende korte verslag van Wim Bos staan de belangrijkste punten die aan de orde zijn geweest.

Om exact 10.30 uur heet de voorzitter Tonny van Dommelen de aanwezigen hartelijk welkom. Een van de ingekomen stukken is een schrijven van de adjunct-defensie-attaché in Moskou, majoor Ros. Hij is lid van de Moskouse Magische Cirkel. Het goochelen in Rusland wordt door hem als zeer matig gekwalificeerd. Graag zou hij in samenwerking met de N.M.U. bezien wat daaraan is te doen. Enige informatie werd reeds gestuurd. Verdere uitdieping volgt in november als hij in Nederland op bezoek komt. U zult via Informagie op de hoogte blijven van de ontwikkelingen.

Gesproken werd over de open brief aan het Algemeen Bestuur, die door het congrescomité Noordwijkerhout werd gezonden aan Informagie. Verdere behandeling van de naar voren gebrachte problematiek zal plaatsvinden tijdens de voorjaarsvergadering.

Het concept-verslag van de vergadering van 28 maart 1992 wordt onveranderd goedgekeurd.

Met luid applaus onderstrepen de afgevaardigden de mening van de voorzitter dat het Nationaal Congres voor de Goochelkunst 1992 in Noordwijkerhout bijzonder goed was. Hij bedankt de N.B.G. voor de prima organisatie.

Ten aanzien van het onderdeel table-hoppen kan zonder meer worden gesteld dat het een schot in de roos was. De jurering behoeft nog enige studie.

Naar aanleiding van een discussie over het jury-rapport wordt door de voorzitter opgemerkt dat het dagelijks bestuur geen enkele behoefte tot censuur heeft. Deze keer was de toon kritisch. Is de toon vriendelijk dan moet het ongetwijfeld weer kritischer. Hij merkt op dat het rapport moet worden gelezen met de intentie waarmee het werd geschreven: positief kritisch.

Overigens is natuurlijk het Algemeen Bestuur zelve verantwoordelijk voor de jury: het draagt kandidaten voor en kiest deze!

Eerste informatie wordt gegeven over het Nationaal Congres voor de Goochelkunst 1993 in Zwolle. De data: 10, 11 en 12 september. Nadere informatie, over kosten en hotelmogelijkheden volgen via Informagie.

Over het FISM '94-congres in Japan is onlangs nadere informatie ontvangen. Deze wordt aan het AB doorgegeven. Om doublure te voorkomen wordt deze informatie in Informagie gepubliceerd.

Aandacht wordt gevraagd voor o.a. de volgende evenementen:
17 januari 1993 - Nieuwjaarstreffen in Maarssen
14 februari 1993 - V.O.C.-dag in Moergestel
7 maart 1993 - Juniorenconcoures in Hoogeveen.

Na het vaststellen van de datum voor de voorjaarsvergadering - 27 maart 1993 - sluit Tonny van Dommelen deze geanimeerde vergadering met een woord van dank voor de inbreng door de aanwezigen.

Wim Bos
secretaris N.M.U.

N.B. Voor belangstellenden ligt het complete verslag ter inzage bij de afgevaardigde van hun vereniging.


Dit artikel is gepubliceerd op zaterdag 12 december 2015 om 10.46 uur en komt uit de Informagie (jaargang 4, nummer 3, januari/februari 1993), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand december.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder