Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Mijlpaal voor de goochelkunst

Mijlpaal voor de goochelkunst

Het zal u niet ontgaan zijn dat RTL-4 wekelijks de Hans Kazàn Magic Show uitzendt. In dit programma staat, naar mijn weten, voor het eerst in de Nederlandse tv-geschiedenis een Nederlandse goochelaar centraal in een geheel eigen programma. Zelfs onze drievoudige wereldkampioen, de legendarische Fred Kaps, heeft deze kans nooit gekregen. Altijd was hij gast in een programma van een ander: in het theater bij Wim Kan of bij Snip en Snap, op de televisie bij o.a. de Alberti's, Mies Bouwman en Rens van Dorth.

Nu is het eindelijk een Nederlandse goochelaar gelukt een eigen tv-programma van maar liefst acht shows te creëren. En de shows zijn af! Er is hard aan gewerkt, dat kan iedereen zelf constateren. De decors zijn fraai. Kijk maar eens goed naar die bar met in- en uitklapbare kaartenwaaiers. Een goed combo zorgt voor lekkere, trucsondersteunende live-muziek. De opstelling, tafeltjes met stoelen i.p.v. de verplichte rijen zaalstoelen, draagt zeker bij tot een prima sfeer. Mijn complimenten Hans: het is je weer gelukt!

Maar nu hoor ik rechts en links al fluisteren: ja, maar hij aapt Paul Daniels na. En zijn trucs zijn zeer simpel. Hij krijgt teveel kapsones ... en ... en ... en!

So what? De serie staat er. Vóór Kazàn was er niet één Nederlandse goochelaar met een geheel eigen show! En de trucs zijn onderhoudend, hebben amusementswaarde en zijn voorzien van leuke parlando's. Kortom onze goochelkunst wordt op een uitstekende wijze in de schijnwerpers gezet dankzij Hans Kazàn. En ik weet niet hoe het u vergaat, maar al jaren gebeurt mij hetzelfde. Of ik nu in Amsterdam of in Maastricht, voor captains of industry of voor tante Truus en ome Willem mag goochelen, altijd roept er wel iemand: Hans Kazàn! En nooit hoor ik een andere bekende naam.

Dat de naam Hans Kazàn in Nederland bij een breed lekenpubliek synoniem is geworden voor onze goochelkunst, dat mag nu wel duidelijk zijn. Kazàn promoot op uitstekende wijze als een echte goochelambassadeur onze zo geliefde kunst.

Proficiat Hans met deze mijlpaal voor de Nederlandse goochelkunst.

Jan Paymans


Dit artikel is gepubliceerd op donderdag 12 juni 2014 om 09.22 uur en komt uit de Informagie (jaargang 6, nummer 1, september/oktober 1994), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juni.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder