Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Magische avond Magische Ring Friesland

Magische avond Magische Ring Friesland

In oktober hield de Magische Ring Friesland voor 250 toeschouwers in zalencentrum Popma te Veenwouden haar tiende magische avond. Tijdens deze avond brachten amateur- en prof-leden van de MRF samen met gastartiesten een bonte mengeling van vermaak. De opbrengst van de avond wordt onder andere besteed aan lezingen van vakbroeders. En zoals de Leeuwarder Courant schreef: "Het willen laten zien dat het goochelen als hedendaagse vorm van entertainment nog wel degelijk bestaat en toekomst heeft". Het bovenstaande citaat komt uit een artikel dat deze krant wijdt aan de "wondere wereld der Friese illusie". De journalist laat een aantal optredens de revue passeren en verhaalt verder over de drijfveren van de goochelaar en het nut van de maandelijkse MRF-bijeenkomsten. De schrijver van de Kollumer Courant sprak van "een uitstekende presentatie waarmee de MRF het publiek in de ban hield". Het doel om de goochelkunst in het Noorden te promoten was dan ook zeker bereikt.

Afwisseling

Voorzitter Theo van der Geest mocht in zijn openingswoord de N.M.U.-bestuursleden Tonny van Dommelen, Wim Bos en Martin Tonelly verwelkomen. Deze afvaardiging zou het MRF-bestuur na afloop polsen voor de organisatie van het Nationaal Congres in 1996. Rond negen uur mocht presentator Rinkini de eerste act aankondigen. Jack Boulanger had de moeilijke taak om met een manipulatienummer de spits af te bijten. Harm en Marieke (dochter van erelid Flip Postma) zorgden met twee wervelende Rock 'n Roll-dansshows voor afwisseling. Magic Minze (Dijksma) zag zijn goede optreden als de "Herman Finkers" onder de goochelaars beloond met een uitnodiging van Van Dommelen voor de studiedag in Diemen. Secretaris Auke Reijenga liet zien dat hij naast goochelen ook jongleren als hobby heeft. Ritsko van Vliet junior nam op deze avond met Carla (Samiera) afscheid als illusionist. Hij gaat voortaan alleen nog met het algemene goochelwerk verder.

Warm applaus

Nadat organisator Peter Plantinga met Joop Fenstra, Jan-Willem Elkhuizen en Sipke Brouwer langs de tafels waren "gehopt", ontlokte Manro met zijn bekende nummer de verwondering van het Friese publiek. Hij zorgde met de verdwijnende radio dat de hoofdsponsor van deze avond, Terpstra Elektronica, functionele belangstelling kreeg.

Zijn zwaardennummer was de magische afsluiting van de avond. Daarvoor had buikdanseres Samiera met haar slangen- en vuuract laten zien waarom zij nog steeds een veel gevraagd shownummer is. Met een warm applaus gaven de toeschouwers aan dat zij voor weinig geld van een ouderwets gezellige avond hadden genoten. Een grote bijdrage in deze gezelligheid leverde het Duo Tykla (met MRF-lid Tiemen de Valk) met de muzikale begeleiding en de dansmuziek.

Geld voor lectures en videotheek

Mede door toedoen van genoemde hoofdsponsor en zijn eigen inspanningen kon Peter Plantinga (midden op foto) aan voorzitter Theo van der Geest (links) en penningmeester Ritsko van Vliet jr. (rechts) een cheque met een opbrengst van f 3.150,= overhandigen. Het bestuur zal dit geld de komende jaren weer besteden aan uitbreiding van de video- en bibliotheek en het organiseren van lectures. Suggesties en offertes zijn dan ook van harte welkom. Het blijkt dat met deze aanpak een openbare magische avond zeker mogelijk is. Sponsor Terpstra kon voor f 2.000,= zijn personeelsavond vieren; voorts traden de leden belangeloos op en gaven de gastartiesten een sterke korting op hun gages.

Bovendien gaf de verloting met flinke hoofdprijzen deze avond een extra financiële impuls. Geïnteresseerde verenigingen kunnen voor deze "tover"-formule altijd contact opnemen met het MRF-bestuur.

Ritsko van Vliet jr.


Dit artikel is gepubliceerd op maandag 1 juni 2015 om 08.05 uur en komt uit de Informagie (jaargang 5, nummer 3, januari/februari 1994), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder