Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Magic Up to Date '93

Magic Up to Date '93

Het congres van de Magische Zirkel von Deutschland was dit jaar door Detlev Drenker en zijn clubgenoten van de Ortszirkel Düsseldorf in de Stadthalle in Neuss op een fantastische wijze georganiseerd.

Na een zorgvuldige plaatselijke selectie worden om de drie jaar de Deutsche Meisterschaften uitgedragen, en dat was te merken. Er waren een kleine 1000 bezoekers, 60 deelnemers aan het concours van een vrij hoog niveau en ruim 60 dealers. Dit congres had in alles een internationale allure. In vier dagen hebben we 44 uur van de goochelkunst kunnen genieten en ons als eregasten laten verwennen. In zijn openingswoord heeft Tonny, als vertegenwoordiger van de N.M.U., de heer Wolfgang Sommer en diens vrouw dan ook als eregast naar Zwolle uitgenodigd.

Wij hopen vele Duitse gasten in Zwolle te kunnen begroeten en dat de samenwerking zal worden verstevigd.

De opening werd verzorgd door Living Art, drie jonge mannen uit Zwitserland, die alle vaardigheidselementen uit het variété grandioos met een moderne presentatie wisten te verbinden. Het was een indrukwekkende snelle, muzikale, jonge show.

Daarna begon een concours. Na 20 nummers was één ding duidelijk: de jeugd domineerde het veld. Het was verfrissend om te zien, hoeveel jonge mensen op geheel eigen manier de aloude goochelkunst benaderen. Niet gehinderd door vooroordelen maar wel enthousiast gesteund door vrienden en clubgenoten, gaven zij dit congres een geheel eigentijdse sfeer.

Het gala op vrijdagavond werd professioneel en origineel aan elkaar gepraat door Desimo en ondanks bekende namen als Topas, Markus, Juan Mayoral, Francis Tabary, Scott Cervine, The Pendragons en Dadadeus was het onbetwiste hoogtepunt het optreden van James Dimmare & Lisa. Zij brengen een klassiek duivennummer op een zeer elegante, moderne manier. Je kunt aan dit nummer de vaardige hand van Channing Pollock en Shimada (de vader van Lisa) erkennen.

Op zaterdag begon het close-up concours, voor iedereen goed te volgen dankzij de weergave op grote tv-schermen. De lectures werden dagelijks gegeven door Horst Gille, Lennart Green, Joro, Jay Scott Berry, Francis Tabary, Juan Mayoral, Giovanni Livera en Ted Lesley.

Vrijdagmiddag was de algemene ledenvergadering van de MZvD, waar een voor ons belangrijk besluit werd genomen. De Magische Zirkel von Deutschland heeft zich officieel kandidaat gesteld voor het organiseren van het FISM-congres in 1997.

Het grote diner met bal werd in het Swissotel georganiseerd, waar we al in de hal werden begroet door een aantal 'ambulante' attracties. De grote zaal was heel sfeervol, met 930 dinerende congressisten. Als speciale verrassing waren 12 leden van de theatergroep Charlatan uit Hamburg uitgenodigd. Zij waren als kelner vermomd en maakten luidruchtig ruzie met de gasten. Het duurde een tijdje voor iedereen door had dat dit een act was, maar daarna waren de hilariteit en vrolijkheid niet van de lucht. G. Le Grand presenteerde Horror-Night-Show van de Arbeitskreis Ortszirkel Düsseldorf en er werd met overgave gedanst.

De prijsuitreiking op zondagochtend was groots opgezet in de stijl van de Oscaruitreikingen. Prominente vertegenwoordigers van een bepaalde klasse reikten de prijzen aan de 27 winnaars uit. Tonny van Dommelen nam de manipulatie voor zijn rekening, Piet Forton cartomagie, Ted Lesley mentaal en Wolfgang Sommer algemene goochelkunst.

Prijswinnaars om te onthouden zijn Clemens Valentino, met een nummer vol muziek en muziekapparatuur, Franklin met een vrolijk nummer gebaseerd op populaire songs, en Dr. Marrax als kwakzalver. Aansluitend werd nog een heel programma geboden om de congressisten te weerhouden nog voor de prijsuitreiking naar huis te gaan. Deze strategie had succes; het merendeel van het publiek was nog aanwezig en werd beloond met een optreden van Markus Gabriel, Safran & Kardamom, Duo Wirbelwind (dat op charmante wijze de vrouw laat domineren) en de Dinardi's, die na hun ongeëvenaarde bloemenshow een staande ovatie ontvingen.

Aan alles komt een eind, ook aan Magic Up to Date. Wij hebben genoten van de voortreffelijke organisatie, van het hoge niveau van het gebodene, van het weerzien met oude vrienden en last but not least van het enthousiasme van nieuwe goochelvrienden.

Elinor van Dommelen


Dit artikel is gepubliceerd op dinsdag 23 februari 2016 om 01.54 uur en komt uit de Informagie (jaargang 4, nummer 6, juli/augustus 1993), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Goochelaar boeken? Goochelaar huren? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand februari.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder