Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Magic Day '94 (5/5)

Magic Day '94 (5/5)

Maart roert zijn staart. Nou dat kunnen we zeker dit jaar wel vaststellen, want buiten de storm en regen waren er heel wat magische roerselen te beleven, waaronder het Juniorenconcours in Hoogeveen en een coachingdag aangeboden door de N.M.U. (bijzonder interessant en leerzaam voor alle aanwezigen). Dan een voorjaarsvergadering van het AB van de N.M.U., waarin voorzitter Tonny van Dommelen zijn functie ter beschikking stelde na deze geruime tijd op actieve wijze te hebben uitgeoefend. Op een ander evenement gaf Tonny zijn laatste officiële speech in het openbaar, namelijk de openingsspeech van een geslaagd goochelgebeuren in Boxtel op zondag 20 maart 1994.

De totale organisatie van dit evenenement was verricht door de 18-jarige Erik Kuypers, zich Erico de clown noemende. Ongetwijfeld is hij de jongste organisator van een dergelijk evenement. Hij, met hulp van behulpzame goede vrienden zorgde voor een gezellige zondag. Het was een ontmoetingsdag met veel bekenden. Naar schatting 80 personen amuseerden zich met o.a. een optreden van Rini Popelier (een verzorgd duivennummer en zijn sterke visuele touwroutine), Elramo (manipulatie-act), Erico Elcanto (duivenprodukties), Hakarmi (mentale goochelkunst), Probas (algemene goochelkunst), Ali-Ali & Suleika (Oosterse parasolmagie). Ook was er een close-up concours gepland, waarvoor inschrijving ter plaatse mogelijk was. Deelnemers hieraan waren Ignacio, afkomstig van de Canarische eilanden (magie met zuidelijk temperament), Arie Spin met assisterende carto-specialist (voortreffelijke carto- en close-up-effecten). Robert Blake, enthousiaste vriend van de goochelkunst, behaalde als één van onze jongeren de eerste prijs. Het was tenslotte een concours.

Berry Merlin en Heinz Minten presenteerden, ieder op hun manier, een dealersshow. De presentator van de optredende artiesten was Richardo. Hij verdient een compliment voor zijn vlotte en keurige manier van optreden.

Ook de toneelmeester ontvangt een compliment voor de snelle toneelwisselingen tussen een zeer rijk geëtaleerd decor. Om de bezoekers te overtuigen dat er muziek in het zuiden zit, verzorgde muziekkapel De Bende een klankrijk gebeuren met veel vrolijkheid tot in alle hoeken van het theater De Rots.

Erik Kuypers, op jou zijn we beretrots. Het is een fijn evenement geworden dankzij jouw moedige aanpak. Proficiat!

Co Voerman


Dit artikel is gepubliceerd op dinsdag 1 september 2015 om 07.08 uur en komt uit de Informagie (jaargang 5, nummer 5, mei/juni 1994), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juni.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder