Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Kindervoorstelling uitverkocht

Kindervoorstelling uitverkocht

We gaan met u voor een full house

De komende uitgaves van Informagie informeren wij de lezers uitgebreid over de voortgang van de organisatie van het goochelcongres in 1996. In dit nummer een eerste kijk in de 'keuken' van Leeuwarden.

Vernieuwing en betrokkenheid

Bij onze presentatie in Enschede hebben wij getracht ons congres met twee woorden neer te zetten: Vernieuwing en betrokkenheid. Vernieuwing omdat de goochelkunst aansluiting moet houden met de ontwikkelingen in de maatschappij, betrokkenheid omdat het congrescomité oor moet hebben voor de wensen van de congresganger. Daarom hebben wij extra aandacht voor de kritische succesfactoren: plaats, programma en promotie.

Plaats

Gekozen is voor de nieuwe Stadsschouwburg De Harmonie. Voorzien van de modernste faciliteiten geeft deze accommodatie de garanties voor zowel de inhoudelijke als het sociale aspect van het congresprogramma. Het congrescomité beschikt over drie zalen, twee foyers, een theatercafe en twee dealerruimtes. De gala vindt plaats in de Aegonzaal met negenhonderd zitplaatsen. In de FIB-zaal kunnen vierhonderd congresgangers en genodigden lectures en concoursonderdelen zien.

Promotie

Om de goochelkunst als eigentijdse kleinkunst optimaal te profileren is een breed regionaal draagvlak nodig. Tot nu toe lopen deze contacten voorspoedig. De Friese pers heeft al een aantal keren aandacht besteed aan de voorbereidingen van het congres. Zowel de provincie als de gemeente hebben haar steun toegezegd. Besprekingen met het bedrijfsleven zijn in volle gang. De kindermatinee is op abonnement al uitverkocht. Binnen de goochelwereld roeren wij ons ook. De eerste folder gaf het al aan: 'We gaan met u voor een Full House'. Bij 350 congresgangers zitten we ook vol en we willen dat halen met een minimum aan dagkaarten. Daarom de komende maanden een intensieve promotie bij enkele goocheldagen in Nederland en Duitsland.

Programma

De Algemene Vergadering beslist 4 november a.s. of bepaalde programma-onderdelen van Enschede ook in Leeuwarden plaatsvinden. Wij staan achter deze vernieuwing en hopen dat onze aanmeldingsbrochure in november een programma biedt waar velen zich in kunnen vinden. Voorop staat veel tijd voor de onderlinge contacten en het bezoeken van de dealers. Een paar internationale toppers zijn al vastgelegd. Micheal Ammar (USA), Junior Shankar (India), Ted Lesley (Duitsland) en Markus und Trix (Zwitserland). De volgende keer krijgt u een uitgebreide beschrijving van deze artiesten. Onderhandelingen met andere fenomenen zijn nog in volle gang.


Dit artikel is gepubliceerd op dinsdag 19 november 2013 om 00.44 uur en komt uit de Informagie (jaargang 7, nummer 2, november/december 1995), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder