Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Kalidag weer een echt goochelfeest

Kalidag weer een echt goochelfeest

Toen ik op zaterdag 7 oktober in de rij moest staan bij de Bonkelaar in Sliedrecht om een toegangskaartje te kopen voor de 24e KALI-DAG, dacht ik: Klaas Linker (Kali) flikt het toch nu alweer 24 jaar om zo'n 500 goochelfanaten uit binnen- en buitenland naar zijn dag te krijgen. Hulde Klaas en je medewerkers voor dit jaarlijkse initiatief!

Het programma werd zoals altijd geopend door Kali zelf die ons liet kennismaken met de laatste nieuwtjes op goochelgebied. Henk Driessen zorgde de rest van de dag voor het aan elkaar praten van de diverse programma onderdelen. In het openingsprogramma konden we genieten van Minze Dijksma, die ons telkens laat zien hoe goede humor en goochelkunst samen tot een heerlijk concept komen, waarbij je achterover gaat zitten en van de ene lach in de andere valt. Menno Andro bracht in het ochtendprogramma zijn lecture waar een ieder veel van opstak.

Het juniorenconcours was met vier deelnemers snel voorbij, maar alle jongeren hadden zichtbaar hun beste beentje voorgezet. Tranvan Hung uit België verdiende met een manipulatienummer de 1e prijs, direkt daarachter met slechts 2 punten verschil volgde Magic Robin die de 2e prijs in ontvangst mocht nemen. Sander sloot de rij met de verdiende 3e prijs.

Het seniorenconcours stond dit jaar op een hoog peil. De 1e prijs ging naar onze Belgische vriend Don Giovanni die met goede muziek en in de stijl van Mozart gekleed een heel mooi manipulatienummer bracht. Het feit dat Dick Harris hem later aansprak om enige waardevolle tips te geven, betekende naar mijn idee dat deze jongen een 'coming man' is in onze kunst. De 2e prijs ging naar de altijd aanwezige en enthousiaste Robert Blake. Richard Top behaalde met een goed stuk entertainment een verdiende 3e prijs, In dit concours traden ook Peter & Viv op. Peter heeft talent en Viv is een heerlijke assistente, maar waarom het nummer van Hans Klok in zijn geheel gekopieerd (gepikt!) Peter, je hebt zelf toch ideeën genoeg, gebruik ze dan ook!

De lezing van mijn goede vriend Boretti uit Duitsland was één van de hoogtepunten van deze dag. Na de prijsuitreiking was er nog een slotshow met Koko & Otto, de Willy Ferry's en het crazy optreden van Dick de Witte.

Al met al een dag om te onthouden en er weer bij te zijn als KALI volgend jaar zijn jubileum viert met de 25e Kalidag.

Piet. A. I. Hart


Dit artikel is gepubliceerd op dinsdag 14 januari 2014 om 09.45 uur en komt uit de Informagie (jaargang 7, nummer 3, januari/februari 1996), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juni.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder