Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Kalidag 1994: gezellig en vooral leerzaam

Kalidag 1994: gezellig en vooral leerzaam

Op 8 oktober was de zaal van De Bonkelaar te Sliedrecht weer centrum van goochelkunst, dankzij niet alleen een groot aanbod van goochelmateriaal, maar ook als plek van talrijke contacten.

Het lukte Klaas Linker ook dit jaar weer om een dag te vullen waar de bezoekers geen spijt van zullen hebben gehad; een ieder kwam aan zijn trekken. Zowel bij de strand (veel nieuwigheden en talloze koopjes), bij de wedstrijden voor senioren en junioren, en bij de twee lectures en bij de show. De lectures van resp. John Anders en Patrick Page waren deze dag de geringe toegangsprijs van f 35,- al meer dan waard.

John Anders presenteerde op een bijzonder aangename wijze en met een vlot parlando een aantal zeer bruikbare effecten.

Zowel John als zeker ook het aanwezige publiek vonden het jammer dat er slechts een half uur beschikbaar was. De lecture van Patrick Page was om van te smullen. Een professional tot in de toppen van zijn vingers met die typisch Engelse humor.

De show aan het eind van de dag maakte dat iedereen bleef. Zeker ook omdat Hans Klok & Sittah hun medewerking hadden toegezegd. Voor de andere optredenden in deze show was het best moeilijk om na Hans te moeten optreden, maar dat kon (wegens een optreden 's avonds in Eindhoven) helaas niet anders. Hans en Sittah schitterden met bekende en nieuwe effecten, gebracht in een razend tempo. Wat voor publiek gelukkig bijna nooit gebeurt, gebeurde wel voor een zaal met zo'n 300 goochelaars. Hans viel van het zwaard en de zaal vreesde het ergste. Maar 'the show must go on' en Hans en Sittah verschenen kort na dit incident voor een zaal die als één man opstond en een langdurig vriendenapplaus liet horen. Uw scribent dacht toen 'zo kan 't ook!'

Wij zagen verder de enige goochelaar onder de burgemeesters, of de enige burgemeester onder de goochelaars, Robert List, Gambling Joe uit België, Jan van Woesik en Patrick Page.

Met een 'tot ziens' ging iedereen zeer tevreden huiswaarts, na deze 24e Kalidag.

Piet A.I. Hart


Dit artikel is gepubliceerd op woensdag 10 september 2014 om 07.15 uur en komt uit de Informagie (jaargang 6, nummer 3, januari/februari 1995), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juni.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder