Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Juniorenconcours (2/5)

Juniorenconcours (2/5)

Een groot aantal senior-goochelaars gaf acte de présence op het Juniorenconcours in Hoogeveen.

Dit is een verheugend gegeven, want hierdoor werden onze junioren gestimuleerd in hun optreden in theater De Tamboer. Ook dit jaar was het een genoegen om negen jonge mensen hun goochelkunsten te zien demonstreren. Kwalitatief waren er natuurlijk wat schoonheidsfoutjes. Maar zijn deze concoursen juist niet bedoeld als leerzaam?

Voor hun begeleiders in ieder geval wel. Met de concoursbeelden nog vers in het geheugen kunnen de vertegenwoordigde verenigingen, Passe-Passe, MKAJ, NBG en de goochelclub Rotterdam weer verder werken aan de kwaliteit.

Wie er optraden? Dat waren Arash, Arne, Mieke, Jan, Jasper (allen lid van de NBG en MKAJ), Roland, Bastiaan, Roelof (Passe-Passe) en Vincent (Rotterdam). Van de genoemde namen vermelden we nog dat Roland en Bastiaan een close-up nummer presenteerden en de overigen een Bühne-act hadden. Deze twee totaal verschillende onderdelen in de goochelkunst waren moeilijk te vergelijken en dus ook te beoordelen. Dit werd uitgesproken door de voorzitter van de jury. De jury bestond uit de heren Jeroen Nollet, Dick Meijer, (beiden van Passe-Passe), Herman Koster en Charles Jacques (van de NBG), en de heer Evers (directeur van het theater De Tamboer). Verder was er een publieksjury gevormd door de heer en mevrouw Visser en de heer en mevrouw Schneider. De vakjury verdeelde de prijzen als volgt: 3e prijs: Jasper van Luit (NBG en MKAJ), 2e prijs Vincent Pompe van Meerdervoort (Rotterdam). Opvallend was het goede parlando bij diens act. De 1e prijs (de Martin Tonelly-wisselbeker) ging naar Nederlandse jeugdkampioen 1990 Roelof Jan Gombert (Passe-Passe), die ook de publieksprijs kreeg. Verder zij vermeld dat Gerhard Hessling op een bijzonder prettige manier het programma presenteerde. Muzikaal werden diverse nummers vakkundig begeleid door Luc Smit. Als gastoptreden in het programma vertoonde John van der Ham een mooie duivenact. De toneelregie was in bekwame handen van Wim Eertink en Arie Brouwer; laatstgenoemde had ook het grootste deel van de organisatie in handen.

Aan alle begeleidende mensen is de Nederlandse goochelkunst veel dank verschuldigd. Deze woorden werden uitgesproken door o.a. de voorzitter van de NMU, Tonny van Dommelen bij diens openingsspeech. Dit Juniorenconcours, dat publiekstoegankelijk was, werd ingeleid met een openingswoord door Joost Steenbeek, voorzitter van Passe-Passe. Het volgende Juniorenconcours vindt plaats op zondag 15 maart 1992, weer in Hoogeveen.

Co Voerman


Dit artikel is gepubliceerd op donderdag 3 november 2016 om 07.13 uur en komt uit de Informagie (jaargang 2, nummer 5, april/mei 1991), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder