Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Juniorenconcours 1993

Juniorenconcours 1993

Zondag 7 maart 1993. Terwijl er om 12.00 uur in Hoogeveen op straat nog geen inwoner, hond of toerist te zien was, heerste in de kleedkamers van het theater De Tamboer een toenemende bedrijvigheid.

Hier waren junior-goochelaars met hun begeleiders (toneelmeester, inspieciënten, belichters, organisatoren, presentator, officials, bezorgde ouders en koerende duiven) zich aan het voorbereiden om te 14.00 uur het Juniorenconcours te beginnen.

De zaal was vol met een fijn publiek. De openingsspeeches van Co Voerman (N.B.G.) en van Tonny van Dommelen (voorzitter N.M.U.) waren kort, maar krachtig. Zij memoreerden dat jong Nederlands goocheltalent zich de 10e keer kon presenteren in het gastvrije theater, ons met alles "d'r op en d'r an" aangeboden door de directie.

Dat was wel een dankwoord en een herinneringsgeschenk waard. Dit laatste werd overhandigd aan de directeur van het theater, alvorens de presentator van het programma, Martin Tonelly, uit vuurwerk werd geproduceerd. Aan hem was de taak om de 13 optredenden te presenteren; 10 junioren en drie gasten werden door hem zeer vakkundig op sympathieke manier aangekondigd.

De concoursdeelnemers waren, in de leeftijden van 11 t/m 17 jaar:
Vincent Pompe van Meerdervoort, Robin Soeters, Rens Oudijk (alle drie van de vereniging Rotterdam), Johan de Nie, Clement Delleman, Niek Pilgram (leden van de afdeling junioren van de N.B.G.), Roelof Jan Gombert (lid van Passe Passe-junioren), Bas Bömer, Jordie Jansen (beiden begeleid door Joop Eiland) en als tiende Erik Kuiper (als zelfstandig junior, werkend als Erico).

Deze 10 junioren maakten van dit 10e concours een magische show die bewondering oogstte van het aanwezige publiek (waaronder een aantal bekende vakmensen uit de Nederlandse goochelwereld).

Omdat het een concours was waarin door de deelnemers veel eigen initiatief qua presentatie en techniek werd getoond, was er ook een beoordeling.

Deze werd verricht door een vakjury bestaande uit de heren J. Aelkema en D. Meyer (beide leden van Passe Passe), G. Hessling en H. Koster (leden van de N.B.G.) en H. Everts, directeur van theater De Tamboer en tevens voorzitter van de jury.

Verder was er een publieksjury, bestaande uit de heer en mevrouw Schneider en de heer en mevrouw Visser.

De verdeling van concoursprijzen was als volgt: Roëll kreeg 1e prijs (de Martin Tonelly-wisselbeker) en tevens uit handen van Ritsko van Vliet een bokaal namens de MZvD voor de deelnemer met het hoogste aantal punten.

De 2e prijs ging naar Niek Pilgram en de 3e prijs was voor Erico, die ook van de publieksjury de Publieksprijs ontving.

De publieks-aanmoedigingsprijs ging naar de 12-jarige Jordie Jansen.

Veel dank voor hun gastoptreden verdienen Don Antonio (met een manipulatieact), Richard Mooijekind & Inge (als illusionisten) en Robert Blake (straatgoochelen). Zij vertoonden hoogstaand amusement.

Muzikale medewerking op deze dag werd verzorgd door Wout Gerritsen.

Dit concours kreeg mede gestalte dankzij Arie Brouwer (organisatie-techniek). De Nederlandse goochelwereld is veel dank aan hem verschuldigd.

Verheugend is ook te vermelden dat de laatste jaren door diverse Nederlandse goochelverenigingen jonge mensen begeleiding ontvangen en worden afgevaardigd naar dit concours. Een concours waar geen verliezers zijn, want men gaat naar huis met een rijke ervaring en veel goede raadgevingen.

We hopen de hier genoemde jongeren en anderen - en u, op - zondag 6 maart 1994 weer te mogen begroeten in Hoogeveen bij het 11e juniorenconcours, dat opnieuw plaatsvindt in De Tamboer.

Co Voerman


Dit artikel is gepubliceerd op zaterdag 6 februari 2016 om 10.55 uur en komt uit de Informagie (jaargang 4, nummer 5, mei/juni 1993), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juni.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder