Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Israëlisch congres

Israëlisch congres

Op 30 en 31 oktober vond het congres plaats van de Israeli society for promoting the art of magic. In een zeer mooi theater in Raanana, een klein stadje naast Tel Aviv, werd op de zondag het gebruikelijke programma gepresenteerd van concoursen, lectures en een dealershow. Opvallend was daarbij het relatief grote aantal deelnemers in de categorie mentalisme (drie), evenals het ontbreken van deelname in de categoriën manipulatie, illusionisme en algemeen goochelen. Het concours 'goochelen voor kinderen' was het hoogtepunt van de dag met ongeveer 200 aanwezige toeschouwertjes. Het niveau van de concoursnummers lag helaas niet al te hoog, wat tevens bleek uit het achterhouden van alle eerste prijzen. In de wandelgangen waren echter wel een aantal kwalitatief hoge presentaties te zien. Op close-up gebied heeft Israël met Guy Bavli en Dorit Mor twee goede vertegenwoordigers, waarvan de laatste dan ook de galashow presenteerde en de eerste daarin met een mentale act optrad. Het verbazingwekkendste stuk entertainment op de congresdag werd getoond door Elimelech Bar-on en zijn dochter.

Samen brengen zij een telepathienummer, waarbij de dochter alle namen, nummers en voorwerpen noemt welke haar vader vanuit de zaal krijgt aangereikt. Op zich een bekend gegeven, maar hier dermate goed gepresenteerd dat zij reeds op de Japanse televisie te zien waren. Misschien interessant voor een Nederlands congres?

Na een lege dag, de maandag, stond 's avonds de galashow op het programma. Mijn optreden daarin was, naast het openen van het congres, de reden voor mijn uitnodiging. Verder traden op Patrick Page (Kalidag) en Henry Lewis, waarvan vooral Patrick het succes van de avond bleek.

Het gehele congres was, tesamen met een aantal dagen logeren bij verschillende goochelaars, een zeer mooie ervaring. Voor clubs, die daarin geïnteresseerd zijn: Guy Bavli komt in januari naar Nederland en bied daarbij lezingen aan over mentalisme, close-up en presentatie. Bij interesse kan men via mij contact opnemen.

Henrik van Marle (Elramo)


Dit artikel is gepubliceerd op woensdag 3 september 2014 om 08.01 uur en komt uit de Informagie (jaargang 6, nummer 3, januari/februari 1995), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juni.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder