Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | In het theater: David Copperfield

In het theater: David Copperfield

De theatershow van deze 35-jarige persoonlijkheid vond eerder dit jaar plaats in het uitverkochte Bob Carr Theatre in Orlando, Florida. Aangezien Orlando op mijn vakantie-route lag, ben ik uiteraard gaan kijken naar deze show met veel illusies, maar zonder glitter en schaars geklede dames. De aankleding was er een van sober zwart/wit, zowel in de kostuums als dekors. De voorstelling begon ruim een uur te laat, omdat een grote vrachtwagen niet op tijd binnen was met apparatuur. Wij moesten in de foyer blijven wachten, tot grote woede van veel Amerikanen. Maar toen de show eenmaal gestart was en Copperfield vertelde dat hij ondanks een vertraging toch 'de hele show' zou doen, kreeg hij een ovatie. In het programma zat o.a. een verschijning in een leeggetoonde kist van Copperfield op een Harley Davidson (die aan het einde van de show ook weer verdwijnt en in de zaal verschijnt). Verder: de zweefillusie op de waterfontein, de Origami-illusie, waarbij een assistente in een kartonnen box gaat liggen die in drie delen in elkaar wordt geschoven tot één kleine box, waar een zwaard doorheen gaat; een schitterend effect dat uiterst langzaam en spannend wordt gebracht. Ook in het programma: Webster de eend in 'run Webster run', de pipkaart, een mentaal gebeuren en een videofilm op grootbeeldscherm van een ontsnapping (moet je hier eens proberen). Pauze was er niet.

Copperfield reist van stad naar stad met 15 medewerkers, techniek en assistenten.

Hij woont in een tot woning omgebouwde, zeer luxe, touringcar. Na de voorstelling geeft hij handtekeningen op zijn programma's. Er staan dan zo'n vijfhonderd mensen te wachten op zijn signatuur. Gezeten op een stoel, die op een hoge tafel is geplaatst tussen twee bodyguards in, is het onmogelijk om met hem te praten - wat het merendeel van het publiek wel zou willen.

David Copperfield heeft een eigen fanclub met een zeer groot ledenbestand.

Tonny Wilson
lid Selected Magicians


Dit artikel is gepubliceerd op donderdag 10 november 2016 om 10.29 uur en komt uit de Informagie (jaargang 2, nummer 5, april/mei 1991), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand december.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder