Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Henk Vermeyden-wisseltrofee 1994

Henk Vermeyden-wisseltrofee 1994

U weet het: tijdens het Nationaal Congres in Rotterdam werd de Henk Vermeyden-wisseltrofee (bestemd voor de Nederlandse concoursdeelnemer met het hoogste puntental) uitgereikt aan het koppel Double J. Aanvankelijk had dit tweetal zich in de juniorenklasse ingeschreven maar, geheel volgens reglement, zijn zij na hun concoursoptreden door de jury overgeplaatst (met hun instemming) naar de senioren, in de klasse algemene goochelkunst. Dit kan alleen als daardoor geen van de andere concoursdeelnemers benadeeld wordt. In de klasse algemene goochelkunst bleek dat niet het geval te zijn. De tot dan toe hoogst geplaatste kreeg de tweede prijs en Double J de eerste (met een op seniorenbasis gegeven puntental). Alles volgens het reglement.

Maar... vervolgens kregen zij ook de Vermeyden-trofee. Daarmee zaten zij echter wèl een andere concoursdeelnemer dwars. Zonder deze overplaatsing zou de Vermeyden-trophee gewonnen zijn door Elramo. Dit is de jury in de hectische momenten voorafgaande aan de prijsuitreiking begrijpelijkerwijs ontgaan. (Zo ook mij op dat moment. Maar na afloop van het congres realiseerde ik het me).

Welnu, vergissingen kan iedereen maken. Belangrijker is: hoe los je zoiets op? Ook hierbij kunnen wij de richtlijnen volgen. Het Dagelijks Bestuur heeft volgens de reglementen gehandeld: een uitgereikte prijs wordt niet meer ingetrokken, maar degene die er recht op heeft krijgt zo'n prijs mede (ex aequo dus) uitgereikt.

Derhalve deel ik u bij deze mede dat de Henk Vermeyden-wisseltrofee 1994 ex aequo is toegekend aan Elramo en het duo Double J.

Wij zullen in de loop van dit jaar een geschikt moment uitkiezen om Elramo de trofee te overhandigen.

Vanzelfsprekend zijn de belanghebbenden op de hoogte gebracht. En hun reactie? Sportiever kon het niet. Beide J's reageerden: "Wat leuk voor Elramo" en "Wat boffen wij dan". En Elramo: "Ja, dit had ik mij ook gelijk al gerealiseerd, maar ik wilde niet reclameren. Ik had tenslotte de eerste prijs op de Nederlandse kampioenschappen gewonnen. Dat is toch even wat. Om dan te gaan zeuren dat ik nog meer verdiende, vond ik flauw. Deze oplossing vind ik heel charmant." Voor zo'n houding heb ik maar één woord: chic - net als zijn nummer en zijn wijze van vertonen.

Ted Winkel


Dit artikel is gepubliceerd op vrijdag 23 mei 2014 om 09.16 uur en komt uit de Informagie (jaargang 6, nummer 1, september/oktober 1994), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Gratis advies bij het zoeken naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand april.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder