Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Heinz organiseerde echte superdag

Heinz organiseerde echte superdag

(door Jan Paymans)

Zondag 10 december organiseerden Heinz Minten en zijn compagnons alweer hun tweede superdag. Helaas, met het weer troffen ze het niet. Toch waren er ondanks gladheid, mist en kou zeker 280 mensen naar partycentrum 'Den Bogaard' gekomen. Ik zag er vele bekenden: Tonny van Dommelen, Dick Koornwinder, Rob Ziekman, Jan Jacobs en Maigret om er eens een paar te noemen. Ze waren niet voor niets gekomen. Niemand hoefde zich een moment te vervelen, want de dag was 'volgepakt' met fantastisch goochelentertainment.

Zo kon men genieten van twee uitstekende lezingen. Gary Kurtz vertoonde fraaie close-up effecten van technisch hoogstaand niveau. Verder gaf hij uitstekende tips over oa. de duimspits en de nagelschrijver. Ook op het 'ensceneren' van effecten ging hij in. Ali Bongo hield een goed verzorgde lezing over zeer bruikbare salon-effecten. Het is altijd een belevenis deze man aan het werk te zien.

TWEE GALA'S

De close-upgala was zeer de moeite waard. Het publiek had men verdeeld over een aantal zalen, terwijl de artiesten rouleerden. Het typische gemoedelijke karakter van de Heinz-dag kon ervoor zorgen dat uw verslaggever plotseling in één van de zaaltjes gebombardeerd werd tot ceremoniemeester. Hij mocht de performers aankondigen. Luc Apers, de kampioen van België, Aernoud van Rietschoten, de kampioen van Nederland, en Paul Elkes traden op en zorgden ieder op hun eigen wijze voor een waar spectakel.

Ook de slotgala mocht er wezen. Rafaël deed het als MC goed. Hij bracht leuke tussenacts. (De pompomgrap of dat krantenknagende konijn in die doos met 'Jawsmuziek'.) Ook ving hij problemen achter de coulissen goed op (Dai Vernon-grap). Magic John werkte hard. Hij vertoonde op toneel zaken die menig criticaster nooit onder de knie zal krijgen. Hij manipuleerde heel wat af en kreeg verdiend applaus. De gestileerde en conventionele goochelact van de sympathieke Scott Penrose kreeg uit de zaal bijzonder veel waardering. The Ashra's waren zeer professioneel en brachten uitstekende illusionennummers. Van die dame gaat power uit, daar kan menig toneelgoochelaar jaloers op zijn. Goede timing, uitstekende afwisseling en fraai ogende Amerikaanse danspassen bij moderne opzwepende muziek. Gary Kurtz had ik voor geen goud willen missen. Hij bracht een soort nightclub-act vol cruel jokes en sensationele 'hard rock' effecten. Geen zombies, geen ringenspel, geen liefelijke klassieke goocheltoeren. Nee in plaats daarvan een moderne originele goochelact vol vaart, uitstekend passend in de sfeer van de jaren tachtig en negentig.

MINPUNTJES

Uiteraard waren er ook enkele minpuntjes. De feestelijke opening verliep door de gigantische werkdruk niet geheel vlekkeloos. Maar daardoor kreeg ze juist een bijzonder humoristisch tintje. Je kon het flashpaper en de welkomsttekst bijna niet onderscheiden volgens sommigen. Ook de dealersshow was onvergetelijk. Maar nu even serieus. Het enige echte punt van kritiek. Jaren geleden is er in 'Den Bogaard' eens een VOC-dag geweest. Ook toen was de bediening ronduit gezegd waardeloos. Van ellende gingen de mensen toen maar aan de overkant eten en drinken bestellen. Ook Heinz kreeg met deze merkwaardige instelling te maken. Snel liet hij nog extra personeel van hemzelf aanrukken maar dat kon de drukte natuurlijk ook niet aan. Volgende keer zal dit punt echt verbeterd moeten worden.

Samengevat: Heinz Superdag was bijzonder geslaagd. Ik heb me geen moment verveeld. Er was enorm veel goochelen te zien. Men kon genieten van uitstekende lezingen en twee prima gala's. Maar het was vooral de Brabantse gemoedelijkheid die deze dag tot een onvergetelijke Superdag maakte.

Heinz bedankt!


Dit artikel is gepubliceerd op donderdag 30 januari 2014 om 06.51 uur en komt uit de Informagie (jaargang 7, nummer 4, maart/april 1996), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juni.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder