Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Hands Down in de bajes

Hands Down in de bajes

Ja, die deftige heren van de club Hands Down, die onlangs nog zo'n chic diner magique hebben georganiseerd, die zitten nu in de bajes. Witteboordencriminaliteit: vals spelen, drankzucht, hash, heroine, valse-munterij, handtastelijkheden met vrouwen, schilderijen vervalsing, zelfs stropen en moord. Ze hebben hun eigen oppasser meegenomen. Die leert ze nu goochelen als therapie en als voorbereiding op de 'bonte avond': het uiteindelijke optreden aan het slot. Hoe is het zover met ze gekomen?

Wel, ze wilden weer eens wat anders dan sfeer- en stijlvol diner magique, en ze wilden vooral in hun goochelen geregisseerd worden. Daarvoor zochten en vonden ze de enthousiaste en geestige jonge regisseur, Paul van Ewijk (uit de stal van Jos Brink; dus ook niet de eerste de beste!). Die kwam op het lumineuze idee om ze in de gevangenis te zetten om een raamwerk te creëren voor verhaal en trucs. Er is hard gewerkt en het kostte veel moeite om zeven individualisten (die alle goochelaars mijns inziens per definitie zijn), constant te laten samenwerken. Er is veel gelachen, soms gemopperd en veel geleerd en het heeft veel tijd gekost.

Er wordt door deze groep thuis vergaderd. Moet u zich het plezier van de diverse ontvangende echtgenotes voorstellen als ze manlief en zijn gerespecteerde goochelcollega's in gevangenisstreepjespak bezig zagen....

Op 22 april was het dan zo ver: de voorstelling vond plaats in het sfeervolle en gezellige theatertje City of Wesopa in Weesp. Het zaaltje, dat amfitheatergewijs oploopt, biedt plaats aan ruim 100 mensen en de zaal was helemaal vol.

Er werd een vrouw doorgezaagd, er waren kaarttrucs, er was ineens een vol gedekte lunchtafel voor de bewaker. We beleefden de flowerpower, er werden Mondriaans vervalst, er kwamen speelgoedbeesten tot leven, en er vond een heuse verwisseling van gevangene en bewaker plaats, waarbij, zoals het hoort, degene die moet omlopen op onverwachte moeilijkheden stuitte. Maar toch kwam alles op tijd nog goed. De avond bleek een succes en wordt hopelijk nog eens herhaald in het oosten en het zuiden van het land.

Wik Winkel


Dit artikel is gepubliceerd op woensdag 4 maart 2015 om 08.41 uur en komt uit de Informagie (jaargang 6, nummer 6, juli/augustus 1995), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Goochelaar boeken? Goochelaar huren? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand februari.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder