Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Gehoord, gezien, gelezen. (8/3)

Gehoord, gezien, gelezen. (8/3)

Laat ik beginnen met u het beste voor 1997 toe te wensen.

Wat de NBG betreft wordt 1997 het jaar dat zij een werelds congres bieden.

"Magic on Broadway" wordt gepresenteerd door Joseph Gabriël, volgens de New York Times "world's greatest sleight-of hand artist". Ook David Copperfield presenteert in New York een nieuwe show: "Dreams and Nightmares".

In ons kleine landje heeft Henk Driessen zijn duizendste "Magic Fun Show" gepresenteerd in het familiepark Drievliet. Diverse Haagse kranten besteden hieraan terecht veel aandacht.

Hans Kazàn zegt in Privé: "Nee, liever geen shows voor kinderen, omdat kinderen veel scherper zijn in het waarnemen van je trucs".

Op 24 november overleed Harry (Devano) Mitchell, vooral bekend geworden door zijn Devano kaartenstijger. In 1948 kwam ik met Hans Trixer in het bezit van deze stijger en het is naar mijn mening, en die van vele anderen, nog steeds één van de beste.

André de Boer en Ingrid van Leeuwen van Magic Time geven volgens de Volkskrant een cursus Goochelen voor beginners. Vijf lessen van twee en een half uur kosten zo'n vierhonderd gulden.

Hans Klok vertelt in Privé dat Jonathan Pendragon één van zijn voorbeelden is. De ruzie die door plagiaat ontstaan was, is inmiddels bijgelegd.

"Magic and More" is de titel van de avondvullende show van Topas, FISM-winnaar manipulatie en nu illusionist. De Duitse pers noemt hem Stuttgarts David Copperfield.

David en Claudia treffen elkaar alleen nog in het geheim omdat ze genoeg hebben van de publiciteit. Als we tenminste de Telegraaf moeten geloven.

In het Duitse TV-programma "Wetten das" liet een wiskundeleraar dice-stacking zien. Hij maakte een toren van negen stenen. Voor het Guinness Book of Records probeerde hij een toren van twaalf, maar dat mislukte.

Over de vertoning van de "misers dream" door Jeff McBride vermelden diverse vakbladen dat hij steeds geluk had met de keuze van zijn jonge assistent. Dat was geen geluk, maar zorgvuldig overwegen welke toeschouwer als assistent geschikt is.

Darwin Ortiz wijdt aan het kiezen van een assistent een interessant artikel in Die Magie.

Manfred Thum van de Magic Hands heeft wegens gezondheidsproblemen zijn studio van de hand gedaan.

Arjan de Bruin van Arjan's Showbiz Centre wordt in Abra vermeld als de dealer die aan 52 landen een gratis catalogus zond. Waarom wij in eigen land nimmer wat vernemen is niet bekend.

Ron McMillan organiseerde van 6 t.e.m. 8 december zijn 25e International Magic Convention, een "Silver celebration" met een keur van artiesten. Hoe hij dit elk jaar weer voor elkaar krijgt is een raadsel.

In het TV-programma Het Monument werd Bob Driebeek in het zonnetje gezet. Richard Ross en Hans Klok verleenden hieraan hun medewerking.

Elk jaar vindt in theater Carré een Sinterklaasfeest plaats voor de stichting Witte Bedjes. Dit jaar was één van de attracties Ronald Moray met de Bamboo Bears en zijn goocheltrucs.

En in een zeven-koloms interview in HP/De Tijd komen zowel Hans als vader Klok uitvoerig aan het woord over de nieuwe show.

In "The Royal Variety Performance", te zien op BBC 1, traden o.a. Vic and Fabrini op (1e prijs Algemeen FISM'88). Een schitterend programma dat ik al zappend tegenkwam en waarvan Dick Harris zei: "Na zo'n voorstelling geloof ik weer in het vak".

Op 5 november overleed op 88-jarige leeftijd Stewart James, bekend door o.a. Miraskill en zijn bijdragen aan talrijke vakbladen en "Stewart James in print; the First Fifty Years". Een monumentaal werk. Er komen nog meer publicaties van één van de grootste uitvinders van deze eeuw.

Gerard Majax heeft in Parijs een goochelrestaurant geopend, genaamd "Magic Hall". Het is geïnspireerd op de Magic Castle en hij wil "anti-Copperfield goochelkunst" brengen, d.w.z. close-up en manipulatie. Of dit ambitieuze plan een succes wordt, wachten we af.

Corvélo


Dit artikel is gepubliceerd op woensdag 4 september 2013 om 08.00 uur en komt uit de Informagie (jaargang 8, nummer 3, januari/februari 1997), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Goochelaar boeken? Goochelaar huren? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand februari.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder