Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Gehoord, gezien, gelezen. (8/2)

Gehoord, gezien, gelezen. (8/2)

De afgelopen periode niet veel gehoord, gezien of gelezen. Dit in verband met het inpakken van mijn verzameling goochelliteratuur en aanverwante artikelen wegens een tijdelijke verhuizing. Je staat versteld wat je tijdens zoiets allemaal tegenkomt.

Ook Rama Polderman is verhuisd en wel naar India waar hij het Instituut voor Bezinning gestart is. Maar hij komt nog regelmatig naar ons koude landje.

Op 9 september overleed op 94-jarige leeftijd een van de beste manipulators, Geoffrey Buckingham. Hij was de enige Britse goochelaar die de FISM Grand Prix won. Hij kreeg tevens bekendheid door zijn boek "It's easier than you think". Een werk dat voor manipulators-in-spé nog steeds aan te bevelen is.

In Engeland wordt goochelaars geadviseerd een persoonlijke WA-verzekering af te sluiten tegen ongelukjes tijdens het optreden. Stel dat uw milkpitcher breekt tijdens een kinderpartijtje, dan kan u aansprakelijk worden gesteld voor de schade aan bijvoorbeeld de vloerbedekking. Iets om over na te denken.

Het congres van de "Israeli Society for Promoting the Art of Magic" zal worden gehouden op 30 en 31 oktober in Rambe. Inlichtingen bij Ritsko van Vliet sr.

"De NBG-er" is de nieuwe bijzonder verzorgde uitgave van de Noord-Hollandse Bond van Goochelaars, waarin o.a. het congres 1997 gepromoot wordt. Meer bijzonderheden over dit wereldse congres elders in deze Informagie.

In "Bild am Sonntag" wordt de 23-jarige circuschef André Sarrasani de Duitse Copperfield genoemd.

In het televisieprogramma "Zo vader zo zoon" moest men raden wie de zoon van Hans Kazàn was.

In het programma "Niet te geloven", een door de AVRO in Engeland gekochte aflevering van "Beyond belief", vertoonde Paul Daniëls zeer overtuigend een nieuwe versie van de zwevende dame.

Roger Crosthait wordt de auteur van een boek over het leven van Cy Enfield, wiens cartomagie op sublieme wijze beschreven werd door Lewis Ganson in "Entertaining card magic". Nog steeds een aanrader.

De TV-serie Columbo blijkt een favoriet van vele goochelaars te zijn. Zeker vier à vijf afleveringen gaan over goochelen. Dus vooral de programma's in uw TV-gids in de gaten houden.

Wat wij balletje-balletje noemen, heet in het Duits "Hutchenspiel". De Welt am Sonntag wijdt hier een uitvoerig artikel aan.

Tijdens de overdracht van de Britse kroonkolonie Hongkong aan China wilde men ook David Copperfield engageren. Hij bleek echter te duur te zijn. Wat niet zo verbazend is, want hij komt als achtste voor op de lijst van best betaalde entertainers. Het tijdschrift "Forbes" vermeldt als zijn verdiensten in 1995 en 1996 zo'n 74 miljoen dollars.

Tijdens de opening van het Eindhovense Van Eeghem-catering-gebouw bij het vliegveld Eindhoven was Richard Ross de speciale attractie van het menu.

In de weekeindbijlage van het Belgische dagblad De Standaard vertelt Koen Bossuyt dat het goochelstokje een symboolwaarde heeft, maar, zegt hij, met een cocktailprikker gaat het ook. En zijn eerste kennis op het gebied van het goochelen haalde hij uit het boek "Leren goochelen met Jommeke". Wie dat ook moge zijn.

Zeven jaar is Sittah Koene inmiddels assistente van Hans Klok. Johnny Lion interviewde haar voor Panorama en in dat artikel wordt o.a. gesteld dat de show van een illusionist staat of valt met de aanwezigheid van een verleidelijke vrouw op het toneel.

Corvélo


Dit artikel is gepubliceerd op donderdag 15 augustus 2013 om 08.43 uur en komt uit de Informagie (jaargang 8, nummer 2, november/december 1996), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juni.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder