Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Gehoord, gezien, gelezen. (8/1)

Gehoord, gezien, gelezen. (8/1)

Wist u dat speelkaarten het eerste papieren geld in Canada waren? Ze werden in 1685 door de Franse gouverneur als wettig betaalmiddel gebruikt om oorlogsschulden af te lossen.

Op 91-jarige leeftijd overleed op 25 mei Anne Warlock, vijf maanden na Peter. Jarenlang was zij zijn assistente in het nummer "Magic, pure and simple."

De Amerikaanse uitgave van Bob Driebeeks boek is nog niet gereed, maar inmiddels is er een boek in het Duits van Bob verschenen, getiteld "Aenigmas Rätsel." De daarin beschreven effecten verschenen eerder in verschillende internationale vakbladen, maar niet iedereen zal deze bezitten.

Was het toch allemaal maar illusie? Claudia Schiffer en David Copperfield gaan uit elkaar. Het zou allemaal een PR-stunt zijn geweest, hoewel beiden dit nog steeds tegenspreken.

De winkeliersvereniging Kijkduin heeft besloten te stoppen met het traditionele Magic Weekend Kijkduin. Dat is jammer, want het was altijd een goede promotie voor de goochelkunst.

De Nederlandse illusionisten Paul en Anja Philippart veroveren Zuid-Afrika. Grote artikelen in de Zuid-Afrikaanse pers worden aan hun show gewijd en zoals u in dit nummer kunt zien, blijft Informagie niet achter.

Uri Geller was in Engeland weer in het nieuws. Hij stelde zijn gaven in dienst van het Engelse voetbal-elftal. Maar de coach ging er niet op in misschien dat ze daarom verloren hebben.

Tijdens elk congres is er wel een nummer dat veelvuldig vertoond wordt. Tijdens het Zweedse congres was dat de verscheurde en herstelde krant. Een effect dat men in Nederland niet zo veel meer ziet.

In het McDonalds Nieuws krijgt Ronald McDonald de gele, o nee, de rode kaart. Dit is een trucje, speciaal voor voetbalfans.

Henk van der Meyden blijkt een Tommy Cooper-fan te zijn en pleit voor herhalingen van de Tommy Cooper Shows bij TV 10.

Arjan Ederveen, de zoon van Jan Cardin, werd winnaar van de Nipkowschijf. Het AD wijdt aan Arjan een uitvoerig artikel.

Jason Maverick was de clown/straatgoochelaar tijdens het straatfestival in Vlissingen.

Dick van Dyke in de rol van dr. Sloan, loste een moord op in een aflevering van de TV-serie Diagnosis Murder, waarin de goochelkunst een rol speelde. En Raymond Burr deed hetzelfde als Perry Mason.

Sommige goochelaars vragen zich af waarom zij tijdens hun kindervoorstellingen de kinderen zo goed onder controle hebben en waarom dit hun thuis niet lukt.

De Magic kindershow van Hans Kazàn was één van de attracties tijdens festiviteiten op het Lohmanplein in Den Haag.

Voor de 6e Pri Juventa Magica van 1 tot 3 november in Berlijn stelt Ted Lesley de Ken Brooke-prijs beschikbaar.

Charly Borra, de zoon van de bekende zakkenroller, was één van de attracties in het Madridse "Magia en la nocha." Men noemt hem daar "El ladron honrado", wat "eerlijke dief" betekent.

Rostelli is nog steeds in the picture. Het Parool wijdt een hele pagina aan hem en tevens melden verschillende bladen het verschijnen van zijn boek: "De fascinatie van het ontastbare."

Ger Copper is met zijn nieuwe show Black Light in Noord-Holland gestart.

Hans Klok doet dat in september in Haarlem, gaat volgens Story weer naar Las Vegas voor een optreden en houdt volgens Privé zowel van vrouwen als van mannen.

In de eerste week van augustus was in de Stadsschouwburg in Amsterdam "Le Cirque Invisible" te zien, waarin de magie afgewisseld wordt met illusie en dans.

Tijdens Al Sharps vertoning van de muntenvang in de koeler, kwam plotseling een meisje naar voren dat een munt in de koeler gooide. Ze dacht dat de man aan het geld inzamelen was.

En ik verzamel vanaf nu weer berichten voor de volgende column.

Corvélo


Dit artikel is gepubliceerd op maandag 22 juli 2013 om 09.06 uur en komt uit de Informagie (jaargang 8, nummer 1, september/oktober 1996), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juni.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder