Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Gehoord, gezien, gelezen (7/6)

Gehoord, gezien, gelezen (7/6)

De "International Yellow Magic Pages 1996-1998" van Wittus Witt met onder meer 3100 namen en adressen van studio's, uitgevers, verenigingen enzovoort is uit en te verkrijgen voor slechts 40 DM.

De Magic Circle heeft een zeldzaam beeldje van Carlton de comedy magician, ook bekend als de "Human hairpin", bemachtigd en zal dit in het nieuwe hoofdkwartier ten toon stellen.

Volgens de laatste gegevens zal inschrijving voor het FISM-congres 1997 in Dresden, 7 t.e.m. 12 juli, 690 DM kosten en deelname aan het concours 75 DM.

Co Voerman vraagt zich in de NBG Nieuwsbrief af waarom twee jonge goochelaars met een nummer dat eruit knalde, tijdens het VOC-concours gediskwalificeerd werden zonder redelijke motivatie. Waar blijven we dan met zoeken naar vernieuwing in de goochelwereld.

De jury in Leeuwarden heeft die kreukel inmiddels weer glad getrokken.

In Die Magie, het maandblad van de MZvD, wordt een artikel gewijd aan de jurering bij het FISM-congres. Christian Knudsen, Wolfgang Jabuzik, Ali Bongo en Max Maven zijn van mening dat een ander systeem van beoordeling ontwikkeld dient te worden. Men wil het puntensysteem afschaffen en zowel een grote prijs voor toneelmagie uitreiken als voor close-up. Dit zijn maar een paar van hun ideeën.

G.L. van Lennep schrijft een kolom in Het Parool waarbij hij af en toe ook de goochelkunst betrekt. Onlangs was zijn onderwerp Three Card Monte, maar in dat artikel kwamen enkele foute data voor, wat Dick Harris de gelegenheid gaf dit via een ingezonden stuk (één van Dick's liefhebberijen) te corrigeren.

"Voor de verandering" is een TV-programma, waarin Jack van Gelder iemand de gelegenheid geeft een gekoesterde wens te realiseren. Op 21 april kon men de dochter van een GOA-lid als assistente van Hans Klok aanschouwen.

Hans toverde tijdens het 50-jarig huwelijksfeest van Lee Towers diens vrouw Laura te voorschijn.

Ondanks alle negatieve publiciteit ("Wat Rostelli doet moet verboden worden", zegt hoogleraar Piet Vroon) blijft hij op TV scoren. Hoewel ook De Telegraaf zich afvraagt of Rostelli misschien Veronica kan redden door de kijkers zo te betoveren dat ze blijven kijken.

Matrix Magic Art, geopend op 29 februari, streeft er naar tien nieuwe trucs per jaar te produceren. Een bescheiden opstelling.

Op 4 april was er bij de AVRO-televisie een schitterende documentaire over Jean Eugene Robert-Houdin (1805-1871). Hij geldt als één van de grootste magiërs van de negentiende eeuw. Mocht er een herhaling van dit programma komen, dan mag u dit niet missen.

Een goochelaar die ongetwijfeld de geschiedenis ingaat als de grootste goochelaar van de 20e eeuw, is Fred Kaps, aldus schrijft Tonny Eyk. Hij vindt het jammer, en wij met hem, dat er nog steeds niet een zendgemachtigde in geslaagd is een goed historisch portret van Fred Kaps te maken. In de archiefruimten van de Hilversumse studio's ligt nog heel wat materiaal te wachten op uitzending.

Behalve de goochelkunst te beoefenen, blijkt onze voormalige hoofdredacteur Hubrecht Duijker ook de drumstokken te hanteren, zoals blijkt uit een artikel in De Telegraaf. Tijdens een wijnfeest in hotel Grand Roche in Paarl, nam hij plaats achter de drums om een partijtje mee te swingen.

Het Amsterdams Stadsblad laat Willy Magic aan het woord als kindergoochelaar. Het koekjes bakken blijkt nog steeds het succesnummer van veel kindergoochelaars te zijn.

Wijze woorden van Ken Brooke: Het effect is het enige dat telt - de methode is niet zo belangrijk.

In Benidorm kunt u in éen van de bars Sticky Vicky zien optreden, eerst gekleed en daarna naakt. Zij produceert dan een enorme hoeveelheid materiaal. Een goochelaar reageerde als volgt: Zij is in staat zonder kleren meer te produceren, dan ik met.

De Argentijn Vernet, bekend geworden door zijn "Vernet thumbtip", overleed op 73-jarige leeftijd. Hij pleegde zelfmoord.

Voor liefhebbers van trucs met elastiekjes is Elastrix deel 2 van Stephen Minch verschenen. En in juni verschijnen The Books of Wonder, deel 1 en 2, door Tommy Wonder en Stephen Minch.

En deze kolom verschijnt weer de volgende keer.

Corvelo


Dit artikel is gepubliceerd op zaterdag 19 april 2014 om 09.18 uur en komt uit de Informagie (jaargang 7, nummer 6, juli/augustus 1996), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juni.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder