Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Gehoord, gezien, gelezen (7/3)

Gehoord, gezien, gelezen (7/3)

Op 15 november startte Paul Daniëls op B.B.C. zijn nieuwe serie Secrets.

Inmiddels ging de Hans Kazan Magic Show op herhaling bij RTL 4.

BBC 2 liet een portret zien van Ricky Jay.

The Conjuror is de titel van een nieuw tweemaandelijks, in Engeland, verschijnend vakblad.

The Magic Circle vierde op 21 oktober haar negentig jarig bestaan met een groots banket. Een week later was het the Finnish Magic Circle die haar 50 jarig bestaan vierde met als gasten, Max Maven, Mac King en Tina Lenert.

Op 1, 2 en 3 december was er weer Ron Mac Millans International Magic weekend, waarin o.a. Bob Driebeek optrad en een groot aantal bekende artiesten van all over the world. Hoe Ron dit elk jaar weer voor elkaar krijgt is een raadsel.

Ballet is nu niet iets waarbij je aan goochelen denkt. Toch worden in Alice in Wonderland door het Engels Nationale Ballet, een aantal illusies en magische effecten uitgevoerd.

Vrij Nederland wijdde een interessant artikel aan de 91-jarige impresario Frans Muriloff. Hierin vertelt hij o.a. dat hij de toenmalige minister, mr. P.J. Oud alleen een plezier kon doen met een optreden van Fred Kaps.

Sony's Instituut der Wijsheid onderzoekt het paranormale. De leider van de telepathie divisie, Yoishiro Saka, is er van overtuigd, dat als we het mechanisme van telepathie kunnen achterhalen, ons begrip van communicatie totaal zou veranderen. Mentalisten opgelet, want u krijgt concurrentie van Sony.

In La Vie en Rose, het Berlijner Revue theater op de luchthaven Tempelhof bewijst Ralf Berge dat de goochelaar kelnert en de kelner goochelt.

Arjan de Bruin, beter bekend als Arjan's Show Biz Center, komt uitvoerig in the picture in Abra. Zijn nieuwe catalogus, die ik nog niet gezien heb, schijnt in de smaak te vallen.

Wim Cloosterman schrijft bijzonder interessant over gemerkte kaarten in "de Dropper", het verenigingsblad van Goochelclub Rotterdam. Geïnteresseerden hierin weten nu waar ze terecht kunnen. Denk aan portokosten voor antwoord.

Hans Kazan presenteert volgens de VPRO-gids op RTL 5 een verkopersfeuilleton.

Holiday Inn adverteert met een David Copperfield arrangement. Het blijkt alleen een Kerstspektakel te zijn naar de klassieker van Charles Dickens. Over misdirection gesproken.

In het programma Toppers van Willibrord Frequin, waarin Rudi Carrell de hoofdpersoon was, zag ik ook onze Stefani. Ik miste iets bij hem en daarom kwam de herkenning iets later.

In het Algemeen Dagblad wordt de hypnotiseur Rostelli aangevallen evenals Uri Geller. David Copperfield daarentegen wordt bewonderd als een knappe illusionist met zijn vliegen door de zaal en hij beweert niet dat hij echt een vogel is. Ook de hypnotiseur Paul Mckenna wordt met een korreltje, sorry, zak zout, genomen.

De tournee van David Copperfield door Duitsland was minder geslaagd dan verwacht werd, maar in Parijs werd hij de Merlin van de hightec genoemd.

In Weekeinde, de bijlage van de Telegraaf, wordt een pagina gewijd aan de illusionisten Roland en Simone Potman (Manro en Louis).

In Elsevier een advertentie van Multec, een uitzendbureau dat via een afbeelding van Houdini de aandacht vraagt.

Kitty Knappert en Rama Polderman schreven samen een boek waarin het verband besproken wordt tussen toneel en filosofie, het gebruik van Tarotkaarten en de zeven Chakra's van de mens.

In juli 1996 opent Lance Burton met een nieuwe show in het Monte Carlo Hotel in Las Vegas en ook het nieuwe Magic Castle in het Ceasars Palace Hotel Casino zal dan geopend worden.

De Holiday on lce show is ook weer in Nederland. De Amerikaanse illusionist Ron Urban laat Alladin en zijn geliefde boven het ijs zweven. Marco Tempest met zijn Magic voor de volgende eeuw, was in Carre te zien.

K. Schippers, medewerker van het N.R.C. Handelsblad, wijdt een uitvoerig en interessant artikel aan die gelegenheden in Parijs waar men de goochelkunst kan bewonderen. Elders in deze Informagie vindt u hierover een bijdrage van mijn trouwe informant Dick Harris.

In de eerste show van Paul Daniëls was de fantastische bargoochelaar Bill Malone te zien. Hij vertoonde o.a. Sam the Bellhop, een routine die ik jaren geleden cadeau gaf.

Corvelo


Dit artikel is gepubliceerd op zaterdag 25 januari 2014 om 07.51 uur en komt uit de Informagie (jaargang 7, nummer 3, januari/februari 1996), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand maart.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder