Goochelaar

U bent op zoek naar een goochelaar? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of mail naar info@goochelaars-nederland.nl.


Home | Goochelen | Uit de oude goocheldoos | Gehoord, gezien, gelezen (7/2)

Gehoord, gezien, gelezen (7/2)

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Dit motto huldigt de N.B.G. in Haarlem al heel lang, o.a. door als eerste indertijd een jeugdafdeling op te richten. Dit jaar behaalden maar liefst vijf leden een prijs tijdens het Goochel Festival in Enschede. Proficiat N.B.G. en Dan Velberg, Jur Luiten, Sander, Bert in den Berken en Richard Strooker.

In de Posthoorn, een Haags huis- aan huisblad, komen vorengenoemden in een artikel uitvoerig aan het woord. Bovendien traden zij op tijdens het Magic Festival Kijkduin.

Christiaan Farla en Bianca waren met succes op tournee in Zwitserland en hebben ondertussen de ringen gewisseld.

Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het speelkaartenmuseum in Turnhout (het bezoeken waard), heeft Wim Cloosterman een aantal optredens met speelkaarten verzorgd.

Ger Copper was een der attracties tijdens het 29e Franse goochelcongres.

Richard Ross zal in oktober/november een lezing organiseren van Rich Marotta. Belangstellenden moeten even Richard bellen.

De logo's in dit blad boven de Antiek rubriek, de Puzzel en de Juniorenpagina zijn getekend door John Elferink. Namens de redactie bijzonder bedankt.

Mocht u Parijs aandoen, dan kunt u vanaf 18 september tot 7 januari in het Musee d'Orsay een tentoonstelling bezoeken die betrekking heeft op de goochelkunst en Jean Eugene Robert-Houdin. U kunt ook schilderijen van Bosch, Breugel en anderen aanschouwen terwijl tevens een aantal zeldzame automaten te bezichtigen valt, waaronder de pendule mysterieuse.

Wist u dat de I.B.M. in 1922 werd opgericht door Len Vintus en Gene Gordon? Op dit moment zijn er 14000 leden, verspreid over 73 landen, waarmee de organisatie de grootste goochelvereniging is.

Als Robert Harbin voor iedere keer dat zijn Zig Zag-illusie vertoond werd en wordt, betaald was, zou hij nu miljonair zijn.

Over miljonairs gesproken. In het blad Fortune wordt op de lijst van best betaalde artiesten als zesde David Copperfield genoemd met 81 miljoen dollar en op de achttiende plaats komen Siegfried and Roy met 40 miljoen. Probeer dat maar eens met table hopping te bereiken.

Het Algemeen Dagblad wijdt een uitvoerig artikel aan Jomanda, die nog steeds niet paranormaal begaafd is volgens dr. Ewald Vervaet. Geïnteresseerden die meer over zijn onderzoek willen weten, kunnen zich tot de stichting Skepsis te Utrecht wenden.

Paul en Anja Philippart blijken volgens het blad Privé een miljoenencontract voor het Sun City park nabij Johannesburg in de wacht te hebben gesleept.

Stand-up comedians zijn momenteel in trek. In een uitvoerig artikel in Het Parool vertelt de Amerikaan Kelly Rodgers: ik doe slapstick, imitaties van popsterren, ik zing, ik speel gitaar en verder 'goochel ik een beetje'.

Van 21 tot 26 november wordt in Carré verwacht Marco Tempest met Magic for the Next Millennium.

Voor u hier naar toegaat even informeren, want het optreden in de Efteling werd onlangs afgezegd.

Hans Klok heeft alleen maar een zakelijke relatie met Sittah, zo vermeldt Story en wat de andere geruchten betreft, zegt hij: ik maak zelf wel uit met wie ik een relatie moet hebben.

In het maandblad Paravisie, een blad dat zich volgens Dick Harris uitsluitend bezig houdt met paranormale poespas, komt Wolf van den Hoek uitvoerig aan het woord omtrent het analyseren van dromen.

Men zegt wel eens: als je iets geheim wilt houden, dan moet je het publiceren. In de jaren vijftig verklaarde Dai Vernon in een van zijn Inner Secrets Books de breather crimp. Over het hoofd gezien door veel cartomagiers, behalve een paar, maar die maakten het niet wereldkundig. Want het is een fantastisch principe. Nu echter heeft Bob King er een boek aan gewijd, getiteld The Breather-The Ultimate Crimp.

Als u een ringenspelroutine zonder sleutelring wilt vertonen, dan kunt u er een vinden van Herman Weber in de Tarbell Course, deel IV. Slechts vier ringen worden gebruikt, twee losse en een ketting van twee. In Amerika wordt deze routine verkocht met armbanden als table hopping trick.

De afgelopen maanden was er voor zover mij bekend geen goochelact op de TV te zien. Paul Daniels heeft echter een serie shows opgenomen, getiteld Secrets, die waarschijnlijk dit jaar nog via de BBC uitgezonden zullen worden.

Tot de volgende aflevering.

Corvelo


Dit artikel is gepubliceerd op woensdag 1 januari 2014 om 11.15 uur en komt uit de Informagie (jaargang 7, nummer 2, november/december 1995), het Nederlandse vakblad voor de goochelkunst. Het artikel is met toestemming van de eindredacteur geplaatst op deze website.

Op zoek naar een goochelaar met klasse? Bel 0318-727828 of 06-20285267, of stuur een e-mail naar info@goochelaars-nederland.nl.

Terugbelservice

Laat uw telefoonnummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Telefoonnummer:*


Sociale mediaNieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het nieuws uit de goochelwereld? Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief.

E-mailadres:*


E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'
Download gratis het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 1'.

E-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2'
Download het e-book 'Leer goochelen met Michel, deel 2' voor € 4,95.

Deze website is met uiterste zorgvuldigheid gemaakt. Wij hebben geprobeerd om alle bronnen te achterhalen. Wanneer de bronvermelding op deze website onjuist of incompleet is, dan vernemen we dat graag via dit e-mailadres.

Klik hier voor meer informatie.

De goochelaar van Goochelaars Nederland is Michel van Zeist. Via deze website boekt u hem als tafelgoochelaar, beursgoochelaar en kindergoochelaar. Bovendien verzorgt hij podiumshows, workshops goochelen en goochelshows op maat.

Goochelaar Michel treedt in heel Nederland op, dus ook in de volgende plaatsen:

Vrijdag 18 maart 2016, 11.40 uur
Binnenkort in het theater: 'Wonder School LIVE'
Wardo Wonder, bekend van het populaire Telekids-programma Wonder School, is binnenkort te zien in de Nederlandse theaters. Het alter ego van Nick Nielsen presenteert Wonder School LIVE, een magische show voor de hele familie.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Donderdag 17 maart 2016, 10.50 uur
Goochelaar Paul Daniels (77) overleden
De Britse goochelaar Paul Daniels is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan een ongeneeslijke vorm van kanker. Daniels werd internationaal bekend door zijn televisieprogramma The Paul Daniels Magic Show.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Woensdag 16 maart 2016, 14.15 uur
Verwacht in Carré: Hans Klok's 'House of Horror'
Komende zomer wordt Koninklijk Theater Carré in Amsterdam omgetoverd tot Hans Klok's House of Horror. De blonde magiër presenteert een nieuwe show waarin griezelige goocheltrucs en ijzingwekkende illusies centraal staan.

Lees verder | Reageer (0 reacties)

Er zijn bij ons geen activiteiten bekend voor de maand juni.

Dinsdag 18 april 2017, 11.31 uur
Close-up goochelen is interactie tussen twee mensen
"Close-up goochelen is voor mij interactie tussen twee mensen - en niet tussen een super wezen en een gewone sterveling." (David Williamson)...

Lees verder

Zaterdag 15 april 2017, 09.57 uur
Speelkaartenmuseum
Het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout is heropend na een tijdelijke sluiting in verband met het in gebruik nemen van een nieuw gebouw. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester Richard Proost. De goochelkunst w...

Lees verder

Vrijdag 14 april 2017, 00.41 uur
Slechte voorstelling
"Uw nummers missen samenhang. De ene truc volgt zo maar onlogisch op de ander. Maar er zijn twee dingen waar ik wel wat in zie: uw uitdaging aan de toeschouwers om u met hun eigen boeien te binden, voor zover toeschouwers boeien bij zich hebben, en d...

Lees verder